Fullt ös..

..medvetslös!

Ledsen kära vänner att jag inte är så flitig med bloggandet men det verkar som att varken tiden eller inspirationen räcker till just för tillfället!
Som vanligt följer här en bildkavalkad!

Hör och häpna mina vänner; vi hade faktiskt fest här hemma för ett par helger sedan!
Mamma/Mormor ville att Casper skulle sova hos henne så istället för en film och folkölskväll så blev det fullt ös medvetslös med öl till dans, asgarv och armbrytning, med andra ord alla ingredienser man behöver för en lyckad kväll!

1. Emma är i full gång!
2. Henrik är påväg att bli fullare!
3. Anna-Lena och Henrik, kökshäng!
4. Micke och Henrik
5. Armbrytningen är igång! Henrik och Anna-Lena
6. Daniel och Micke
7. Ramin och Micke


Icke att förglömma!!

Vi var ju och träffade lilla Edith som föddes den 14e Januari!
Ett jättegrattis till Anna och Marlene!!


I söndags blev det utflykt till Chicos och mina gamla hemtraker; Essviksskogen!
Med grillkorv, kakor och varm choklad blev utflykten precis det den skulle.




1. Micke, Mattias, Henrik, Moni och Chico!
2. Ruuun Forrest, RUN!!
3. Eld, är mysigt och luktar mycket!
4. Watson, the one and only!
5. Lilleman sov som en stock när vi väl stannade bilen så 3 pers turades om att bära honom på plats i stolen, förvånad kille vaknade i skogen?!
6. Micke värmer upp frusna Watson!
7. The cocogal, Marcela!
8. En hungrig man har inga gränser!
9. Skogshäng när det är som bäst!
10. "ja sittej faaaast"
11. Hela gänget! Kattis, Henrik, Marcela, Casper, Micke och Mattias
12 & 13. Glad kille över att vara i skogen!
14. Trött kille med världens bästa pappa!



Du och jag morbor Henrik, du och jag!

I fredags var det äntligen dags att träffa alla ur mammagruppen!! Denna gång hemma hos oss och jag tror allt att barnen har längtat litegrann efter varandra för det var inte bara ett leende som strålade denna dag!

1. Värden själv ligger i babygymmet och jäser!
2. Hilding och Manne
3. Ida undrar var fotografen tog vägen!?
4. Manne


1. Casper och Sammi myser i soffan
2. Bada är kanske det roligaste som finns, skvätter ju huur mycket som helst!!
3. Är och hälsar på pappa på jobbet!
4. Sofie och Casper
5. Idag fikade vi på charm, storkillen åt gröt som aldrig förr, och jo nu säger jag det; jösses vad fort det går!

Som avslutning på dagens inlägg vill jag skicka mina varmaste kramar till Elin.



Vår kära Gottstjärn har idag lämna oss för att galloppera på de evigt gröna ängarna och du är enormt saknad gotte. Denna häst har haft en bred karriär och bangade inte för någon uppgift. Första gången jag minns att Elin tog med honom till ridhuset för att hoppträna sprang han omkring där inne som om han inte gjort annat och efter detta har han tagit både en och två placeringar, han tvekade heller inte en sekund när han drog fyrhjulsvagnen på fäbodagarna i svartrå eller när vi fick för oss att använda honom som barnridningshäst.
Som travhäst har han kämpat väl tillsammans med Anna-Lena och sina sista år fick han i underbara Bergabyn hos Elin med familj, han kunde inte ha fått det bättre!
Vi har haft väldigt kul ihop och jag och Rocken kommer sakna dig enormt mycket nu när sommaren kommer igen, det kommer bli hemskt tomt utan dig.
Tack för de fina åren vi fick med dig.
Ät massor med gräs och spring så fort du vill nu! Passa på att hälsa till Alma och Trolle från oss!


Ta vara på dagen, en olycka händer så lätt och lyckan rycks bort lika snabbt som den kom.
Igår har varit, idag är ännu inte slut och imorgon vet vi ingenting om.
Våga leva här och nu och försök att inte stressa bort de fina stunderna för du får de ej igen.
Glöm inte bort att leva i alla måsten, då står du där vid slutet och allt är ogjort.

Sov gott vänner!


Dags för lite bilder igen!

Nu är telefonen tömd igen så det är väl dags gissar jag!

Måste ju bara visa er mina trogna bloggläsare vad fint det nya ridhuset blev som våra stallägare byggt!!
Vi är ju så hemskt stolta över att få husera på en sån fin gård som nu blev snäppet vassare, de alldeles sprillans nya hindrena gör ju inte det proffsiga intrycket sämre. Idag har det varit hoppträning för Pia Eriksson och jösses så sugna vi blev på att vara med! När jag hade Rocken på skrängsta gård så tränade vi för Pia en gång i veckan och vi har saknat det enormt mycket så nästa måndag smäller det, då bara SKA vi vara med!
Välkomna till Böle gård! (länk finns här nere till vänster)


Nyårsafton

Nyårsafton spenderades hemma hos mamma och pappa i lugn och ro!
Tre ganska mörka bilder på god middag och smaskig efterrätt och såklart snyggingen själv! Tack Maria för den jättefina tröjan!


Caspers lilla hörna i vårt sovrum! Moster har broderad mirandatavlan, så himla fin! Mormor har målat ängeln!
Skönaste sovstilen, här i min gamla spjälsäng hos mormor och morfar
Fullt fokus på dataskärmen tillsammans med mormor.
Storebror Chicos nos ligger strategiskt placerad, MEN han gosar PÅ täcket MED casper!

I lördags hade vi en händelserik dag!
Dagen startade med ren och skär kaos. Casper vaknade och skrek, casper skrek lite till, casper ville inte sova och inte äta fastän casper var jättetrött och hungrig.
Problemet var ju bara att vi skulle på tremänningen Sagas dop kl. 12.30 på Alnö!
Kl 11.15 hade jag fortfarande inte fått på mig några kläder och var osminkad, Casper skrek i sin pyjamas, någonstans här gav jag upp och ringde in det tunga artilleriet. Mormor/Mamma kom som ett skott och pysslade om lilleman, bytte blöja, klädde på och fick i lite mat sen kunde vi äntligen rulla mot Alnö kyrka och dop! Jag kan meddela att vi hann i tid!
Vad skulle vi göra utan våran mormor, du är bäst!

Insåg att vi ändå borde åka för är det någonstans gossen sover så är det i bilen och eftersom jag absolut inte fick lägga ner honom till nåt pris så förstod jag ju att han behövde få sova sittande, lyckat! Ringde ändå sjukvårdsrådgivningen för att höra om dom trodde att det kunde vara öroninflammation och hon tyckte att jag skulle åka till vårdcentralen centrum för att låta dom kika på honom.
Men först genomförde vi dop och dopkalas då Casper var på strålande humör när han väl vaknade igen!




Lilla Sagas dop! Saga är Caspers tremänning men jag vrider det till Kusin av den enkla anledningen att Marcus som är hennes pappa mer alltid varit som en storebror till oss än en kusin!
1. Gudmor Lisa, Storebror Oscar, Präst, Pappa Marcus, Saga, Mamma Sara
2. Här tillsammans med gudfar Göran
3. Tillsammans med gudfar Göran igen!
4. Mamma Saga, min pappa och Sagas morfar Sture
5. Mormor och Farmor med sina barnbarn!
6. Mina kära galningar, Henrik och Marcus, brorsan här i Sagas dopmössa!
7. Henrik och Jonas däckade på lekmattan i köket!

Efter dopet for vi iallafall till VC och blev visade till "barnrum 1" Jamen tjena, det hängde en Nalle Phu-poster på väggen och det var nog det enda som gjorde det lite till ett "barnrum" för inte tyckte jag att de två syrgastuberna som stod på golvet precis där vi satt kändes så barnvänliga i det trånga rummet, inte heller ekgmaskinen som stod där i all sin prakt med kablar hängande överallt. Jag menar, när till och med en 6 månader gammal liten kille tittar på ekgapparaten med beundran i blicken och hade han kunnat prata hade han brustit ut i ett rungande "TITTA MAMMA, KNAPPAR!!", då kanske man måste börja tänka om när det gäller "barnrum".
Vi fick träffa jordens mest stressade läkare som presenterade sig vid namn och snabbt att "jag arbetar på matfors vårdcentral" nästan lite ursäktande. Varför vill jag veta det undrar jag!? Är det på något vis lite bättre att arbeta där än på centrums vårdcentral? Kunde inte bry mig mindre! Han kikade blixtsnabbt i öronen och sa "det är inte öroninflammation iallafall, det ska ni vara glada över, då slipper han äcklig pencillin, dehär är något bra!" dumskalle, självklart är det bra men en mamma vet när något är fel, jag var inte där och försökte hitta på likt en mamma med münchausens syndrom, nä vi ville ju ha hjälp. Lyssnade ännu snabbare på lungor och hade han han haft en okejstämpel hade han satt den som ett smäck i ryggen på Casper, kunde dock konstatera snabbt att "han är lite röd i halsen, troligen något virus, vänta och se, kontakta er vårdcentral till veckan om du inte tycker han är bättre" sen försvann han igen. Kan nog lova att den undersökningen tog ungefär 5 minuter!

Vi for ändå till vår BVC idag men det var mest för att vi ville se så han går upp som han ska med tanke på all förkylning, och allt såg såklart jättebra ut! Idag har varit en jättebra dag så jag hoppas att han är på bättringsväg! Dessutom har han ätit som en häst idag och då inte alls bara ersättning! Började med en rejäl tallrik gröt vid lunch = hur gott som helst!, fick smaka köttfärsås och spagetti som pappan i huset kockat ihop till middag = hur äckligt som helst!! Fick istället majspure vilket var precis hur lyckat som helst!
Ikväll blev det lite havrevälling och lite katrinplommonpuré, de senare är också hur populärt som helst!
Vi kan ju hoppas att det blir en fullträff med MYCKET sömn inatt!

Familjen Olofsson spelade ju i kapellet den 2a Januari också!
Det blev fullsatt i kyrkan och det var såklart jätteskoj, tack till alla er som kom och tack till Angelica Larsson som tagit denna bild!

När Syrran, hennes Jonas och Emma varit hem denna gång har dom introducerat ett läskigt roligt kortspel nämligen Canasta! Spelar aldrig kort om inte dom är hemma så det är blir lika roligt varje gång, så tack mina vänner för detta fantastiska spel!
Och jo, jag är visst jätteglad bara lite koncentrerad och helt ovetandes om att Emma fotar mig!
Spelade även sällskapsspel som sig bör när det är jul och drack mig en mojito! Sweet.

 


gudfar Joe före och efter!




 

För er som känner Joe så kan ni förstå vår förvåning när han kom ut ur badrummet härom morgonen och sa "titta hörrni, jag har klippt mig!" men han hade ju såklart bara kammat till det litegrann och titt så proper han blev! ;)

Vi sov hos våran mormor och morfar i lördags, supermysigt att gosa med lillkillen hela natten!
Med denna bild säger jag godnatt för denna gång och hoppas att jag slipper vakna upp imorgon med igenklistrade ögon pga av ögoninflammation och rethosta samt ont i halsen, ruskigt leds på dehär nu!
Ta hand om er!

 


Inte alltid en dans på rosor!

Skulle man påstå det så skulle man leva i en total illusion av något helt ouppnåeligt!

De senaste dagarna har det varit allt annat än lätt att vara mamma!
Dels pågrund av att jag jobbat en hel del, men främst pågrund av att Casper verkligen inte velat sova, någon gång under dygnets 24 timmar.
Har ingen aning om vad som är det riktiga problemet här men det är väl en rad olika saker som spelar in gissar jag och en slutkörd mamma med dåligt tålamod är verkligen den sämsta pricken över iet!
Hur som helst så har de senaste dagarna sett ut som följer; vi vaknar av gallskrik deluxe, plockar upp lilleman som genast blir en solstråle och hela tiden han är vaken är han superglad trots hunger eller trötthet, men så fort han ska sova middag = gallskrik, så fort han ska sova för kvällen = gallskrik.
Min bästa gissning är tänder på ingång i kombination med tillväxtperiod för han äter likt en häst, vi köpte ett stort paket ersättning på nyårsafton, det mina vänner är så gott som slut! Det enda sättet att få honom att somna sedan detta drog igång är att plocka upp honom i famnen och vagga honom.
Vid eftermiddagsluren idag funkade i vanlig ordning ingenting så vi drog helt enkelt igång med alla babysångslåtar här i vardagsrummet och dansade och sjöng tills casper asgarvade och sedan äntligen blev helt övertrött. Då slog jag på en lugn och fin sång innan vi skulle gå till sängen, gå till sängen?! hah, gossen tvärslocknade i mitt knä vid datorn!

Sen har jag hemskt svårt att få rutin på matbiten. Han äter alltid en grötportion om dagen men att dessutom hinna med och försöka pricka in en tid under dygnet som han ska äta mat är vissa dagar helt omöjligt.
Det är så mycket som spelar in.. är han för hungrig så kan man inte äta mat för då har det oftast övergått till gråt och det är bara ersättning som gäller, är han för mätt ska han bara leka med maten, är han för trött orkar han inte sitta i stolen men så vissa dagar följer vi slaviskt klockan och får till det helt klanderfritt!

Men jag har full förståelse för att föräldrar med kolikbebisar blir fullständigt galna för hade jag inte fått sova inatt så hade jag antagligen blivit alldeles knäpp.
Tack vare att mattias och casper smög iväg imorse så kunde jag få sova ända till klockan 12, helt underbart så idag har jag varit lite mera människa igen!

Nä, ibland är det som sagt ingen dans på rosor.. att höra sitt barn gallskrika rent hysteriskt och man inte har någon aning om vad som är felet.. jag får ont i hela kroppen och alla mammapartiklar i mig skriker "TA UPP BARNET!!!, TRÖSTA!!!" Och så står man där, vaggar... vaggar... vaggar och vaggar!
Det är helt okej då att vilja försvinna en stund, sånnahär gånger är stallet mer värt än andra dagar!
Man behöver få andas för att bli en bättre mamma tänker jag, utan att man för den sakens skull ska ha dåligt samvete för att man inte orkar med sitt eget kött och blod för en liten stund. Nä, jag blir ingen bättre mamma av att stå brevid och bli galen, istället låter jag någon annan ta över rodret en stund så jag får en vilopaus om så bara för 5 minuter, jag älskar min son lika mycket ändå!

För övrigt är jag nu förkyld igen, andra gången inom en månad!
Tror stenhårt på min teori om att man håller sig frisk om man antingen jobbar mycket utomhus och/eller på skola/dagis. Under hela min period i diverse travstall var jag aldrig sjuk, just antagligen på grund av att man var utomhus så mycket hela dagarna, när jag började mitt jobb som musiklärare var jag dödssjuk en kort period i början sen var jag aldrig förkyld, det påstås ju att man blir immun när man konstant får små smittor hela tiden, det verkar ju onekligen stämma alldeles förträffligt på mig iallafall!
Nu hoppas jag bara att både jag och Casper hinner bli åtminstone lite kryare innan lördag för då är det ju kalas x2! Först och främst ska vi på dop för caspers tremänning saga (eller kusin som jag hellre vill kalla henne) och mamma/mormor fyller år så på kvällskvisten blir det kalas för henne!
Allt detta medan vår älskade pappa i familjen måste jobba, så himla typiskt!

Nä, nu får det vara slut på klagosången för idag, på återskrivande mina vänner!

RSS 2.0