Skitvecka!

Snacka om stans sämsta arbetsvecka.. och än är den inte över men nu går jag över på mitt ordinarie jobb och hoppas att lyckan vänder!

Skulle jobbat två dagar på mitt nya jobb som övergick till tre dagar då jag är snäll och byter lite timmar med min bror, ja, vi är båda två vikarier på samma jobb, samt snart också sofie! Lite skoj om vi alla skulle jobba samtidigt, då skulle det faktiskt vara en fröjd att gå till jobbet!

Lite mindre utav en fröjd att gå till jobbet när man blir sparkad på, skriken åt, slagen samt dängd med en gitarr i huvudet.
Igår gick verkligen ALL ork ur mig!
Nu ska jag istället börja jobba klockan 14 på mitt egentligen "riktiga" jobb, då jag nu har tre stycken jag varvar mellan är det inte helt lätt att hålla reda på mig, men idag ska jag bestämma mig för att vi ska ha en bra dag jag och min brukare!
Sådeså!

Men efter denna dag tar jag nog alla rekord i många biobesök på kort tid!
Förra veckan gick jag och Mattias på bio både lörd och sönd, på söndan passade vi också på att gå på ming och käka och bli servad av våran tiger innan han nu sticker till Skottland på onsdag (!) Det blir som inte samma sak att gå till ming längre nu inte.

På lördan såg vi "Patrik 1,5", den var faktiskt riktigt underhållande stundtals och påminner väldans mycket om en liten pojk jag känner.
På söndagen såg vi "Låt den rätte komma in"  själv har jag inte läst boken men det skulle jag gärna göra, kan bara konstatera att jag är väl lite utav en av de biobesökarna som är lite lätt underkultiverad och inte riktigt förstår hur den kan vara så fantastisk och fin som den också anses? Absolut ingen dålig film men jag har ju helt klart sett bättre!
Allas våran lilla vampyrtjej var en grym skådis men det fanns ju inte bara en och två brister i övrigt!
Roligast var nog "Men..?! Var har jag sett han!? Vilken film har han varit med i!?" - Mattias funderar så hjärnan går på högvarv, det blir tyst en stund och sen kommer ett "Jamen justja, jag har ju träffat honom!" Inte riktigt den vändningen jag hade förväntat mig!

På tisdagen var vi på bio med jobbet, vi såg "High School Musical 3" med Svenskt tal!
Jisses i min lilla låda kan jag väl bara säga, hjälp så jag fick hålla mig från att asgarva både fyra och fem ggr!
Förstår ni hur det är att se en high school film som för det första är en musikal, vilket innebär att den är rejält överspelad och ryyyysligt slemmig. Till på köpet är den dubbad på svenska och för det tredje så är alla så snygga så det nästan rinner smör av dom! Näe, den var nog ingen höjdare!

Idag blir det bio igen, men idag med min brukare. Tänk vad skönt, istället för att hålla reda på 5 st barn har jag nu endast en liten pojke att se till att inte tappa bort i biosalongerna! Idag blir det "Wall-E" vi ska se!

Nu måste jag ta och äta något... min mage har inte fått i sig något alls idag och är riktigt upprorisk!
Idag blev hästen vinterskodd också, ganska så smidigt nu när snön faktiskt vräker ner!

 Slänger med en sommarbild i all snörusk! En livrädd hund och en trött häst is the shit.
Mattes hjärtegryn, helt klart, tänk vilka bra pojkar jag har i mitt liv!!

Fridens liljor!

Svårt att vara alla till lags..

Min tanke om en blogg är att tömma sina tankar, ventliera samt dela med sig av händelser till de som vill läsa.
Det är som sagt svårt att vara alla till lags, men alla har ju möjlighet att välja att inte läsa.

Sitter här på sängen i skönsberg med Joe's lilla mini-laptop i knät med tangenter precis överallt. Svårt och ovant!
Men sällan man skrattar så man gråter här i lägenheten, från Joes rum hördes just ett: (bör läsas som ur en serietidning) DONK-FLAPP-FLAPP-DONK-FLAPP Som tätt följs av en orolig Evve som frågar "vad gör du joe?!" Varpå allas våran tiger svarar "Stoppa ALDRIG in tån i datorfläkten!" Och ja, vi grät!

Dåligt med bilder i min lilla blogg nu, allra helst när jag lånar dator och absolut inte har några bilder att tillgå!

Idag har vi "firat" FNdagen på mitt jobb, eleverna sjöng och spelade så fint på storsamlingen, det
är sånnahär dagar det är lätt att vara musiklärare, när man får vara stolt över dem små liven och skratta med dem!
Men i lärarrummet var det blandade känslor då man konstaterade att dendär FNflaggan nog var bra tråkig ändå "Den är ju trots allt bara vit och blå, om åtminstone grenen kunde vara grön då?" eller när man berättar om att barnen fått göra fredsduvor på lektionen och undrar varför dom i hela helsefyr inte får färglägga!!?
Barnen tycker att lärarna är jättetråkiga och lärarna tycker barnen är oförstående. Jag föreslog att alla barn kanske kunde göra två, en helvit och en som dom själva kunde få färglägga för glatta livet! Reaktionerna på mitt (i min mening) pedagogiska förslag var ytterst delade, men det gillar vi!

Imorgon ska jag hinna med en del faktiskt på min lediga fredag!
Först och främst blir det till att kliva upp och hämta Sofie, skjutsa henne litegrann och sedan åka till alnö och hennes föredetta häst. Åka tillbaka mot staden och ta en fika med min perkulator; Tessan, som är hemma på jobb denna vecka.
Sedan blir det att rulla mot njurunda för hoppträning med min egna kuse, och försöka att INTE ramla av som jag gjorde i söndags, duktigt Jenny, duktigt.
Det blir nice, helgen blir lugn. Ska hjälpa Sofie att flytta litegrann på lördag sen blir det pay n' jump för mig och rockenroll på söndag! Ja, Fullt ös medvetslööööös!!

Måste ta och köpa mig en dator också, det bara är så!
Nu får det vara nog!!

Ta hand om varandra, jag ska göra mitt bästa






Efterlängtad!

Helt sjukt skönt att få vara ledig trots att det inte alls var meningen. Och det tänkte jag få unna mig idag.
Förra veckan blev det arbete 6 av veckans 7 dagar, denna vecka 2! VIssa kontraster, fast än att denna vecka blev självförvållad!

Har egentligen inte en massa strunt att skriva idag faktiskt, tycker mest att klockan ska gå så den blir en sådär kring 15tiden och mattias kommer hem! Sen blir det stallet istället.. jag är ju en kul typ, först sitter man här och väntar sen när han kommer hem så åker man? Heh.. Ja, sånt är livet i guess!

Resan är nu bokad och klar och ja systeryster, ser hemskt mycket fram emot sol och nöje en vecka! Du är lite utav min räddning just nu, ska bli SÅ skönt!!

För övrigt så blir jag inte mycket hemma i November inser jag!
Först är det utbildning i sthlm 4-6e genom jobbet, det ska bli intressant! Sedan på torsdagen den 6e så joinar jag mr. Eriksson på tåget mot göteborg och vi tuffar ner dit ända till på måndag! SWEET!!
På torsdagen blir det till att åka ut på Hönö till syster och jonas, hänger där till på lörd förmiddag då vi åker med henne till Borås och hänger hos Emma och John! På söndag är det inbokat Mary Poppins på Operan, och förhoppningsvis lite middag med gänget + Alex och Klara!
Ser verkligen fram emot göteborg, det ska bli sååå skönt!! Är sedan hemma en vecka, sedan hänvisar jag till föregående inlägg!

Kanske man ska ta och röja lite i lägenheten, kanske inte.. jag har blivit så lat på sistone.. skönt!
Nu har dom vaknat i rummet intill, jag hör flöjten!

Ta hand om er vänner

Men äntligen flög poletten ner!

Shit pommes vad skönt, jag och soffan har äntligen hittat oss en lägenhet som vi ska flytta in i den 1a December då jag samtidigt står i flyttkartonger upp till tänderna på mitt jobb då dom ska byta hus i samma veva.
Min chef skrattade och sa att "Jadu jenny, det kan jag säga dig att du kommer inte ha tid att flytta den 1a december iallafall, då har du fullt upp" Men vi ska se att det löser sig det också!

Annars är det en skön dag idag, bortsett från att det hällregnar och är skitväder så är jag rätt nöjd. Är nöjd över att bara ha behövt jobba fyra timmar idag, slutade klockan tolv. Nice.
Det blir nog rätt mycket jobb på nya jobbet som det verkar, tre jobb, alla i njurunda och jag flyttar till stan. Genomtänkt bruden, verkligen!
Tur att jag redan är inneboende i stan då så jag får smaka på verkligheten, just nu är den lite bitter när jag inte har ett öre till bensin!

Däremot känns det sweet att syrran idag har bokat resan!
den 18e november sticker jag, syrran, brorsan och Jonas till varmare breddgrader, kanske inte skitvarmt men bra mycket mer nice än här hemma i kalla sura Sverige.
Teneriffa, here we come!!


Annars har det idag också gått bra på jobbet, nöjd över att jag äntligen efter ett år som musiklärare faktiskt känner mig helt trygg i rollen och inte oroar mig för att inte räcka till. Nu har jag rutin, nu har jag koll och framförallt är jag en bättre lärare som lär av mina misstag och ser till att skärpa mig i fortsättningen.

I övrigt så sitter jag hemma hos mina föräldrar nu, väntar på att ett stycke Mattias ska sluta jobbet och pallra sig till Njurunda och joina mig i stallet, sen kanske man ska ta och laga lite mat hos mamma?
Pappa kommer för övrigt hem från japan inatt! Min far har minsann gått och blivit en Globetrotter av stora mått han på gamla dar, inte illa alls!

Näe, nu ska jag och Ludde belägra soffan och insupa lite Sex and the City tror jag bestämt, säsong 1 it shall be!
Fridens liljor!


Lägenhet, någon?

Annons
Titel:  Två glada tjejer på 22 jordsnurr söker en lägenhet för trevliga te och stickningskvällar.

Hejsan!
Vi är två jättetrevliga tjejer som söker en lägenhet nu med inflyttning tidigast 1a november.
Det skulle vara fördelaktigt om lägenheten hade minst fyra väggar samt ett tak, plus ett golv som ej krackelerar när man lägger tyngd på det.
Vi lägger stor vikt i att lägenheten har toalett med dusch samt ett någorlunda fungerande kök. (stormkök är helt okej)
Fungerande vatten och värme är inget krav men det skulle underlätta en del.
Vi kommer aldrig, under några omständigheter att föra liv samt störa våra grannar då vi är två tyslåtna tjejer, ja näst intill obefintliga om vi själva får uttrycka oss.
Det kan hända att i denna fantastiska lägenhet det kan komma att bo två katter vid namn Leia och Irma, dessa två är om möjligt ännu mera försynt och tysta. För att inte tala om den svarta hunden som mest sover hela dagarna och aldrig för liv, men han kommer nog mest på besök då och då.

Så snälla ring till oss du som har denna fantastiska lägenhet så lovar vi att sköta oss och göra vårt bästa!

  

MVH
Soffan och Jenka


Hej vad det går mellan pattar och lår!

Jag skulle ju summera helgen igen var det utlovat, undra just om jag lyckas på något bra sätt?

Fredagen var skön och lugn, jag blev bjuden på middag och bio så jag ska allt annat än klaga, tack för det Mattias!
Aldrig fel att gå på Ming och ha servitören som kickar ass med alla andra servitörer, allas våran tiger Joe.

Lördag var dagen med stort D och vi skulle åka till Umeå!
Jag vägrade i sten att vi skulle åka tidigt för jag skulle minsann sova och det kunde ingen ändra på, men tänk vad nöjd Soffan blev då, eftersom då bara råkade det ju passa jättebra med att Micke och Anton åkte med oss upp!
Först blev det en stalltripp, myste lite med rockenroll och for sedan mot staden igen.
Vi hade även lovat ännu en person en plats i bilen nämligen Oskar, Thomas polare som är pytteliten och 18 år. Jo, faktiskt!
Vi plockade först och främst upp ett stycke Oskar på donken där han satt och gluffsade burgare, letade på carlings men därifrån hade grabbarna redan gått så vi ringde och bad dom möta oss om tio minuter.
Vi gick sedan ner till Eivor och Kjell för att hämta "lite saker som tessan skulle ha"
Lite saker innebar en hel låda heiniken, en dator, två olika kassar med mat (entrecote och godis?!) och kex samt en liten påse med coca cola och mackor till mig och sofie som färdkost "För det gör jag alltid iordning till barna ja!" - Eivor Linde.

Till saken hör att vi skulle få plats med fem personer, packning, diverse mer alkoholhaltiga drycker, kuddar, kläder m.m. i en liten ynklig Citroën. Sofie och jag började få lätt gråa hår och svettpärlor i pannan när vi gick igenom i våra huvuden exakt hur supertrångt det kommer bli, speciellt som tre av fem i bilen råkar vara karlar. Och inte karlar av den minsta sorten heller.

Dehär med killar och tidsuppfattning är ju en annan grej, tio minuter blev nog ganska snabbt tjugo minuter men tillslut hade vi stuvat in både allt och alla i bilen och började rulla. ÄNTLIGEN!
Näe, just ja, vi skulle ju till Krek och lämna hans mobiltelefon först, visst sjutton.
Sagt och gjort, vi åkte till Nacksta.

Började rulla på motorvägen vid 15.30 med mig bakom ratten, en störtbakis oskar på passagerarsidan med en bister min eftersom musiken inte alls föll honom i smaken. Fick en dagen-efter-öl av micke som han mer eller mindre tvingade i sig och sen tvärslocknade han, med sin egen musik i öronen. Jag gissar på hård musik!

I Baksätet däremot, där var det fullt ös!
Inte nog med att det dracks ett helt gäng öl så skulle Anton slå rekord i att lyckas klättra i en sovsäck i en väldigt liten bil, utan att ta av sig säkerhetsbältet.
De andra två geniala personerna i baksätet sitter och filmar med en mobil och ett stycke digitalkamera med motiveringen "Men då får vi ju från olika vinklar, sen lägger vi upp det på youtube" Jag säger; då får ni det på den ena lite mer från höger.

Anton lyckades, blev väldigt varm men om möjligt ännu mera nöjd!
Vi poppade en hel massa och ständigt hördes "Jenny, jag måste verkligen pissa nu, kan du stanna?!" Ja säg då dä.

En kisspaus blev tvungen att inträffa ca. 4 mil från Ö-vik.

Vi stannade till i Ö-vik där vi skulle sälja cymbaler åt Thomas, killen hade sofie haft kontakt med på telefon och vi bestämde möte på Max. Han förklarade hur han såg ut och jag såg honom rätt fort men det fanns såklart ingen parkering så långt ögat nådde. Jag klev iallafall ur, plockade försiktigt ut cymbalerna som jag mycket väl medvetet placerat långt fram i packningen så jag inte skulle riva ut allt. Självklart misslyckas jag och ut flyger ett stycke skiva och inte vilken skiva som helst utan; "INTE MIN PEARL JAM SKIVA!!!!" - Sofie. Killen som skulle köpa cymbalerna tvekade inte många sekunder över var han skulle vända sig för att få lämna ifrån sig den tunga bunten pengar.

Vi rullade vidare och ungefär 3 mil från Umeå håller samtliga i baksätet på att kissa på sig, igen.
Väl inne i Umeå ska jag få vägbeskrivning av Tessan. Inte skitlätt med tre gapande dårar i baksätet som börjar bli lagom runda efter sittande drickning i tre timmar.
Jag tog alla rekord i att köra fel! Men fram kom vi, tillslut.

Eftersom jag sniffat alkohol och antagligen var smått full redan vid härnösand så måste jag nog erkänna att jag var rejält sugen på en öl när vi väl var på plats, sagt och gjort. Det blev 6st.

Kvällen blev en riktigt lyckad kväll med roliga journalisttokar samt två poliser, verkligen skoj att träffa alla där uppe och Tessan och Thomas har verkligen hittat en jättefin läga!

Vi somnade som några stockar vid 3tiden, utslagna, utmattade och helt förstörda!

Här följer lite bilder från trippen, tyvärr mobilbilder.

1. Det blir lätt såhär när det är polistudenter med i bilden!
2. Tessan på Corona
3. Sjukt sega i baksätet på hemvägen, Sofie och Anton
4. Lite mer fräsch bakom ratten; Oskar iförd Sofie's mammas solbrillor
5. Lika seg som de andra två i baksätet; Micke

Allt för idag!

TJO!

RSS 2.0