Stress, glädje, panik och full fart!

Ja, det har det verkligen varit nu under en hel vecka!

För att backa lite i tiden så för exakt en vecka sedan var jag faktiskt ledig, började dagen med att baka, hinna med att städa upp lite och se till att hunden får pinka och i sig mat, fredrik var på jobbet.
Freddan kom hem, vi hann med att busa med hunden och vattenslangen och än en gång full fart iväg för att sticka ut och rida i värmeböljan = rida barbacka och bada, lovely! Bort till jobbet efter ridturen för att skriva schema för sommaren.
En kompis som jag inte träffat på länge ringer, mattias, och frågar om inte jag ska komma till kvissleby och träffa han och joe där dom råkar vara eftersom dom faktiskt ska till essvik och fira att hans bror blivit 30 stadiga!
Självklart hakar man på, hinner umgås med dom ungefär en timma eller så! Hem för dusch och göra sig representativ för att sedan åka iväg och gratta Therese som tagit examen! Grattis igen tjejen =)



Efter att jag varit ute i Juniskär bär det av till mamma för att hämta ett stycke hund, där är det strömavbrott så jag får med mig tre olofsson'ar hem till mig på kvällsfika!
DUNS i säng.

Fredag
Kliver upp sådär lagomt vid 10-tiden, skönt! Börjar med att städa upp, göra ordning uteplatsen, väcka karl och hund, hoppas på finväder! (YES!! klockan är bara 10.15 och det är 17 grader i skuggan!!) börja göra tårta, vispa grädde och stänka ner hela köket, ta fram kakor, duka bordet, dra fram extrabordet från boden, torka, städa, snygga till.
Klockan tolv kommer tjocka (!) släkten på besök för att fira freddan, jättetrevligt men man slappnar aldrig riktigt av när man är "värdinna", ser till att alla har det bra, är kaffet slut? har ni tagit tårta? men oj, får ni sol i ögonen? jag ska flytta parasollet! jag måste verkligen lära mig att slappna av.


Gänget hänger kvar till framemot fyratiden då samtliga drar sig hemöver eftersom det omöjliga händer; det kurrar i våra magar!
Ringer till Emma och Magnus och frågar om dom inte ska ta och passa på att komma och grilla i det fina vädret vilket dom tyckte va en bra idé, brorsan hakar också på.
Nästa järngäng kommer kring 18-tiden då har vi hunnit med att åka till stallet, handla mat och varit ute en sväng med hunden.
Äter jättegod mat som tillslut står ut rakt genom öronen, klämmer självklart i oss tårta och kakor som blev kvar efter kalaset tidigare på dan, och än en gång undrar man hur det är möjligt att äta så mycket strunt på en och samma dag?!
Kommer på den briljanta idéen att vi ska åka ut på klampen och spela kubb. Hunden får damp.
Åker ut till Klampenborg i den fina kvällssolen med en hysterisk hund i bagaget, jag älskar verkligen min byracka när han beter sig så. Spelar lite kubb, psyktränar vovve (mycket effektivt) och åker sedan tillbaka till oss, järngäng nr. 2 åker hem till sitt.
Klockan är kring 22tiden och vi är trötta, nöjda, slitna, förväntansfulla och helt slut. Alla tre.

Lördag - Dagen D
Klockan ringer 06.00
Hunden vill inte vakna. Kliver upp fast jag inte är vaken, knuffar freddan och släpar mig in på toaletten.
Hunden sover fortfarande. Går mot köket, tar på mig skorna, hunden sover.
Ropar att nu får han faktiskt vakna om ska pinka, annars får han stanna inne!! Han kommer sakta lunkandes mot hallen.
06.45 kommer pappa för att hämta oss, pussar på vovven, har lite lätt panik över att man säkert glömt mer än hälften men tänker "ah, det är bara en natt!" Ser till att fönster och dörrar är stängda, går ut till bilen och börjar åka, hinner ner på essviksvägen när jag hör ett lugnt "nej." i baksätet, det är freddan som kommer på att han har glömt sin plånbok hemma i hallen, med en hel del panik i rösten säger jag "är du seriös!?!" får ett stadigt "ja." tillbaka, vänder och åker hem.
06.50 lämnar vi gården än en gång, denna gång utan att hinna komma på någonting på hela vägen in till stan, tåget är framme och vi lämnar perongen som planerat 07.20
En stillsam och snabb tågresa går till stockholm där vi lite trötta och mosiga kliver av, ringer till Jens och får instruktioner om hur vi ska ta oss till Åkersberga. Åker Pendeltåg, kommer fram och hittar ett stycke jens som är lite småsliten efter gårdagen men nog inte riktigt vill erkänna det.
Går hem till hans ungkarlslya som är en fin lägenhet men rejält stökig efter hans drink-provar-kväll han haft med lite vänner kvällen innan! Vi får instruktioner om vart vi bör ta vägen under dagen om vi vill ut och mysa i solen utan att vara inne i stan och bli stekta, valet faller på söder, vi leker äkta turister och får en karta där vi får små siffror efter vad vi bör se, var vi bör gå och vart vi bör äta, om vi vill få det bästa vill säga!
Snälla Jens säger att vi ska känna oss som hemma och piper sedan iväg för att hänga med sina vänner vid nån strand och chilla.
Vi känner att det är nog läge att sticka om vi ska få ut något utav dan men är egentligen lite för trötta, ger varandra en psykisk bitch-slap så vi vaknar och beger oss mot pendeln. Pendeltåg is the shit.

Kliver ur ett varmt och smetigt tåg för att komma ut i den om möjligt ännu varmare och smetigare luften på söder
Snurrar runt, jag är säker på att om vi går rakt fram kommer vi komma fram till utkiksplatsen på bästa sätt, men Fredrik är helt övertygad om att vi nog visst ska ta vänster. Vi tar vänster.
Och jösses så vi går sen! Runt hela södermalm, tills vi kommer till den berömda platsen med stort U där man som jens sa faktiskt ser hela stokholm, nästan!
Njuter utav den fläktande vinden och vandrar sen tillbaka mot kärnan, nu är vi hungriga, törstiga och dessutom trötta, aj aj! Äter mjukglass, för det ska vi såklart ha när vi inte än ätit någon iår!
Kommer nog ändå på att vi (läs fredrik) är kaffesugna så vi ska nog ta och ändå gå in på ett fik, och dessutom svalka oss! Fredrik passar på att lipa lite, när jag ändå ska fota!



Smyger omkring lite till på söder och råkar bara smyga förbi en viss affär vid namn "Hellstone", det är ingen affär som helst utan det är en musikaffär av rang, drivs av Sven Hellsten som har en massa koll på coola grejer, där finns gitarrer från 40-50-60-talet till salu, där finns autografer från allt från winnerbäck till elvis, till rolling stones och nirvana.
Lite utav ett svenskt Hard Rock Café fast med försäljning, gissa om min karl kunde ha stannat i evigeheter, inte för att jag ska påstå att jag vantrivdes, det fanns en hel del fräna grejer att kika på om man så säger! Tips; Kika in där om ni ändå är i sthlm, kan meddela er att det ligger på Götgatan 24, sådeså.

Men så var det otroligt nog dags att äta middag, fast vi egentligen inte var så hungriga så var det läge om vi skulle hinna med oss, började ivrigt kika på våran turistkarta efter siffra nr. 1 som då skulle vara det grymma pasta-haket "Därmed Pasta" Japp!
Vandrade gjorde vi, en hel del innan vi äntligen kom fram och åt, freddan hade hunnit bli hungrig efter vägen medans min mat-mage fortfarande var ganska nöjd, hade säkert kunnat få i lite mer i godis-magen!
Inser att det är nog läge att börja vandra mot pendeln igen, om vi ska hinna duscha innan konserten!
Kommer till lägenheten igen kring 16.30, trötta, svettiga, supermätta och allmänt sega, lite fel nu när det är dags att peppa!!
Hoppar in i duschen och duschar halv-kallt, gör oss iordning när Jens kommer hem för att också ta en dusch, hinner sno ihop ett par drinkar till oss och vi hinner se hela invigningen av fotbolls-em och nästan hela första halvlek till min kära sambos stora glädje!
Inser att klockan börjar närma sig 18.50 och vi ska med pendeln som går 19.03
Snor ihop oss och smiter ner mot centralen och tar tåget som går raka spåret mot Globen, framme efter ca. 10 min. Igen; Pendeltåg is the shit.
Framme!
Det är skitlång kö, skit tänker vi som inte alls har lust med att stå och trängas och gnälla över att benen börjar domna och dessutom snart kissnödig, men hela tiden med tanken att "ååhh.. nu är det ju fullt på damtoaletten, hur ska jag hinna dehär nudå?!"
Frågar snällt en dam om detta är kön till ingång nr. 5?
"Nej, då har ni tur, den är långt fram där!"
Tack tänker vi och knatar fram, är inne på 3min.
Skit, jag är nog kissnödig ändå, men tänker att vi ska ta plats först, SEN ska jag gå på toaletten!
C Väst, det är långt upp. Det är längst upp. Det är många trappor. Globen är ganska hög!
Vi går och går och går och undrar om det någonsin kommer en ände på trappen när vi plötsligt ser dörren, snacka om befrielse!
Klämmer oss fram till våra platser, åh vad skönt, sitta ner, trött i benen efter allt spring hela dagen och trapporna på slutet tog nästan knäcken på mina stackars lår!
Just ja, jag är ju kissnödig. Skit också, klämmer förbi alla igen och inser att jag får nog gå hela vägen ner, för att sedan ha dubbelt så mycket mjölksyra i låren, aj aj aj. Men se där fick jag fel för på globen har man tänk till! Där finns det toaletter även längst upp, precis bakom våran sektion, där var det alldeles tomt! Sweet.

Ljusen släcks, ut kommer Calaisa som gör ett jätte bra playback-jobb men dom sjunger ju fint tänker vi där vi sitter längst upp och kikar ner på den gigantiska scenen och undrar varför ljudet är så lågt.



Ljusen tänds igen och man suckar lite lätt när man inser att man ska måsta vänta en HEL halvtimma till innan hon kommer, men där fick vi fel för inom 15-20min kommer kvinnan med stort K! Celine Dion! Med en enorm scennärvaro, ett genuint intresse för sina fans, en enorm musikalitet och med en energi som smittar hem till Sundsvall tar hon oss med storm, låt efter låt lyfter taket högre och högre, när de gamla dängorna kommer så undrar man emellanåt om man inte är på hockeymatch men man inser snart att man slipper svettlukten och bara kan koncentrera sig på skönsång, när hon bland annat drar igång "All by myself" och kör helt ackapella på höjningen och prickar sådär omänskligt snyggt som man bara kan drömma om så håren reser sig från hälarna ända upp i nacken, då är det svårt att inte njuta! Som den kvinnan kan! Men så händer det som får det hela att kännas ännu bättre, efter att ha dragit igång en av sina nya låtar "My love" också ackapella och folkets jubel gör så hon tar en lång konstpaus, så missar hon. Och Oj vad skönt det känns att se att även hon bara är människa, och även om hon har sjunkit bara en halv ton när pianot sen kommer in, och det tar en nanosekund för henne att rätta till felet, så är det är skönt att veta; Även Celine Dion kan sjunga falskt.
Med ett fantastiskt avslut på en helt underbar konsert går vi därifrån och fredrik undrar varför jag är så tyst , jag borde ju vara helt lyrisk men jag har inga ord, jag bara gapar, är helt förbryllad över hur en konsert kan vara så bra, helt förbryllad över att veta att hon inte bara är en röst på en skiva, hon finns ju faktiskt också! Skumt.None

Vi går mot pendeln och inser att det kommer ta år och dar för oss att komma hem när vi ser kön, det är ju bara det att kön vi ser går till tunnelbanan, yes, vi slapp ännu en denna dag! Kommer fram på perongen och ska skutta in i tåget när plötsligt perongen blev överfull och alla ska in, samtidigt! Man lider lite snabbt av klaustrofobi men slappnar av när man inser att man inte ska åka så långt, kommer hem till lägenheten, pratar lite om konserten, tvärslocknar ca. 00.30

Tyvärr vill inte bloggen att jag ska lägga upp fler bilder så det blir bara text.


Söndag
Klockan ringer 12.00 och vi vägrar vakna. Konstigt, ingen hund som gnäller och vill ut så vi sover lite till. Vaknar igen närmare halv ett och kommer fram till att det är nog läge att kliva upp om vi ska hinna med oss, snor ihop alla våra grejer, gör oss iordning, går ut och låser dörren och kastar ner nyckeln i brevinkastet. Går ut på gården så kommer jag på. "jag har glömt mobilen i lägenheten" Vilken stjärna! Bara att informera Jens så får han skicka den när han kommer hem.
Kommer fram till stockholm ock konstaterar att vi har ju faktiskt nästan tre timmar på oss innan tåget går hem igen!
Smyger runt i gamla stan och äter brunch, lite glass och myser i solen.
Går tillbaka för att ta tåget hem, skönt att få sitta och ta det lugnt!
Träffar Freddans lumparpolare Viktor på perongen, det visar sig att han och hans tjej ska åka inte bara samma vagn utan också sitta på platserna framför oss, lite skoj!
Det är stekhett på tåget, intercity är ju ingen höjdare direkt. Drar ner fönstren och det enda det relaterar till är att man får ont i öronen varje gång man åker genom en tunnel.
kliver svettiga och äckliga av tåget i Gävle, vi är såklart försenade så tåget står och väntar på oss redo att åka.
Småspringer till rätt vagn och vem är inte där om Simon som också är påväg hem från stockholm, och onumrerat som det var så hade vi nytt resesällskap från Gävle, mycket nice!
Hemma 19.45, trötta, glada och sega.
Hem för att träffa Malin och Magnus och höra hur dom haft det, dom åker hem och vi slocknar mer eller mindre på soffan.

Måndag
Jobbar 8-12, ingen lång dag men nog så jobbig när man har klasser som inte vill hälften så mycket som jag själv.
Sliter mig hemöver, får en del gjort, gör middag och sticker sen till stallet vid sjutiden.
Drar ut på höjdartur med Marie, vi klättar, busar, badar, hoppar hälsar på Lotta och får sällskap av Pernilla och Hengill! Som sagt; höjdartur!
Hem för att inta sängläge än en gång, helgen sitter i!

Tisdag
Inte världens gladaste dag.
Vaknar av jordens värsta magknip, kravlar in på toaletten och det vill inte släppa.
Inser att jag måste nog skippa att hinna vara inne i stan till kl. 13
kring 12tiden släpper det och jag velar fram och tillbaka om jag verkligen ska åka, men jo, bestämmer mig i sista sekund. Blir såklart sen men jag hinner fram i tid till Algots begravning. Jättefin begravning med bra präst som till och med får besökarna att dra lite lätt på smilbanden. Vi är många som saknar dig Algot, hoppas du har det bra!
Såklart har det både börjat åska och regna under begravningen, jag springer till bilen och maskaran rinner inte längre bara utav en anledning. Åker på jobbet, jobbar till 21.

Onsdag
Åker och hämtar upp Robin klockan 9.55, sticker sedan upp på Skolan för att träna med barnen inför morgondagen.
Allt flyter på bra, åker hem igen kring 13.00
In till stan så vi är på plats till 14, jag jobbar till 17.
Planerar att hinna rida men orkar inte, åker istället dit och river av all lera som dom härliga krakarna bäddat in sig i under dagen när regnet stått som spön i backen.
Sovdags.

Torsdag
Möter Simon och Robin kl 08.00 i kvissleby, åker upp till Nolby för skolavslutning.
Mina elever är strålande, som dom skiner ikapp med solen som faktiskt tittar fram och tar i så det hörs halvvägs ner till Kvissleby, vi bjuds på fika och åker mot mamma vid 11tiden.
Sitter där och fikar lite till innan grabbarna ska bege sig in mot stan igen, jag kommer på migsjälv att surra bort tiden med mamma som så många ggr förr, åker hem för att handla ros och göra mig klar.
Åker in mot stan, parkerar i vansinnestrafiken, tar mig fram till Robin och Louise efter världens skummaste vägbeskrivning av robin, lyckas hitta Alex och slänga på honom en ros, missar såklart Anna-Maria.
Far hem till mamma och pappa, sitter och surrar, lämnar bilen och väskan.
Tar mitt pick och pack och går ner till Forsbergs där det är dags för Anna-Marias mottagning! Så fin hon är när hon kommer hem, strålar som en sol och låter som en kråka!
Vi äter god mat, potatissallad, kyckling, rostbiff, skinka och en massa sallad. När vi är lagom mätta kommer Rut med Smörgåstårta, bara att klämma i sig lite till!
Vi surrar och skrattar, Anna-Maria öppnar paket och sen beger jag, elin och ida oss mot bilen och far till Berga.
Tänkte rida idag också men näe. Ingenting, vi är för trötta klockan 21.00
Tar in och pysslar med mina fyrbenta grabbar, släpper ut dom igen och åker hem.
Har hunnit maila, ätit lite, varit ute på gården och egentligen inte gjort så mycket mera vettigt!
Imorgon ska jag jobba, på lördag också, på söndag är det pay n' jump för mig och rocken sen "möte" angående julskivan på kvällen, sen sticker jag på travläger med min brukare och hans andra assistent månd-torsd. SEN kommer midsommar, DÅ ska jag vila litegrann!

Jösses vad långt, fullt förståeligt om ni inte orkar läsa min novell!
All yours
Jenk

RSS 2.0