v. 30! VA!?

Nu är det nedräkningsdags på allvar mina vänner! 10 veckor kvar? Eller kanske 8? Fast jag tror snarare på 12 =)



Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.
Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.


Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 25 jun 2010
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ikväll for jag, mamma och Mattias till nya lägenheten med lite kartonger, nu har jag några tomma att fylla på igen! Så mysigt att äntligen få börja flytta in, tror verkligen vi kommer få det jättebra på nya stället, det känns redan hemtrevligt fastän att det är alldeles tomt! =)
Så nu finns det iallafall lite fönsterlampor och blommor på plats så det känns inte fullt så tomt längre, men jag vill ju bara fortsätta!!! Imorgon bär det av mot Essvik för att hämta lite grejer hos Emelie!
Sen nästa helg är våran riktiga flytthelg men jag undrar ju jag om vi inte kommer tjuvstarta rejält imorgon, har en känsla av att vi inte riktigt kommer kunna låta bli!
Passade på att dra igång en tvättmaskin där borta nu också, jösses vad skönt det är med egen tvättmaskin i lägenheten!

Torsdag, fredag och lördag har spenderats på kåren och repandes med Gungner!
Man är lite mör i kroppen efter att ha sjungit så mycket i tre dagar, det får jag nog erkänna!
Bara 4 veckor kvar nu till konserterna drar igång, 6-8:e Maj med andra ord, KOM OCH KIKA!!

Nä, ska nog mysa ner mig i soffan med min älskling nu, ta hand om er kära vänner!

2 inlägg på en dag!

I'm on fire!!!

Snurrade som vanligt runt på nätet och hamnade på en tjej's blogg, en tjej som är född 1990 (vilket egentligen inte är så vansinnigt mycket yngre än mig men jösses så smått det känns?!) och väntar barn.
Det var det ena inlägget efter det andra om hur "du ska fatta att han vill vara med MIG och inte med DIG, att jag väntar hans barn och vi älskar varann, du ska inte tro att han är trogen mot dig!"

Bara den meningen gör att jag får kalla kårar på hela ryggen och jag inser att jag är så enormt lyckligt lottad som är 24 år, har ett stabilt liv, en fantastisk sambo som kommer bli världens bästa pappa, har lämnat alla fjörskfasoner bakom mig, känner mig helt och hållet redo att bli mamma, känner mig stark nog att klara av vad allt livet nu har att ge, känner mig helt enkelt mogen att möta framtiden.
Jag är så glad att alla dessa pusselbitar nu finns på plats, jag är så glad att jag inte längre är den osäkra 19-20åriga tjejen som inte vet varken ut eller in, jag är så glad att jag hittat trygghet i mitt liv!

Nu ska jag verkligen inte döma denhär tjejen efter några bloggrader, hon kan säkerligen komma att bli en jättebra mamma till sitt barn och säkerligen kommer hon mogna enormt mycket på kuppen.
Sen finns det ju mer eller mindre mogna 19-20åringar också, det är ju ett som är säkert.
Även jag kommer mogna enormt mycket på kuppen men jag tror att jag redan är lite längre påväg!

Jag har gnällt förr och jag gör det igen!
Vad i hela fridens dagar är det för fel på bilisterna efter ovansjövägen?
För alla er som någon gång färdats på denna lilla 50sträcka så vet ni att man åker över en liten, smal och kort bro strax efter flygfältet.
Rocken börjar verkligen bli ett skolboksexemplar när det gäller våra ridturer efter vägarna men sedan isen släppte är åter bron ett litet bekymmer då det nu är läskigt att gå längs kanten igen.
Idag kom ett vrål-åk bakom mig och jag gör som vanligt när jag redan klivit ut på bron, flyttar Rocken till mitten utav bron då jag inte vill bli omkörd, helt enkelt för att jag vet att jag har en fjåsig och rädd häst som inte vill vara klistrad mot räcket och dessutom vågar jag inte riktigt lita på att han inte skickar ut baken i vägen framför bilen om något skulle hända.

Två gånger fick jag vända mig om i sadeln och signalera till bilen att han skulle bromsa in och hålla sig bakom. Han tänkte alltså på fullaste allvar försöka klämma sig förbi oss på en väg som skulle vara knappt 1 meter bred!?
Bron är som sagt väldigt kort, uppskattningsvis kanske 5-6 meter så det är alltså inte länge bilisten behöver vänta. Sekunden jag flyttar rocken tillbaka till sidan av vägkanten kör nu vrålåket upp brevid oss och klappar igång v8an som aldrig förr, det tjöt i asfalten och bilen for iväg likt en projektil.
Jag har nu officiellt hyttat och visat fulfingret i trafiken för första gången, och inte satt jag då själv i någon bil!
Jag förstår verkligen verkligen verkligen inte problemet med människor som inte har något som helst vett bakom pannbenet!

Det är ju inte direkt så att jag flyttar Rocken till mitten av vägen för att jäklas med bilisten! Han ska ju snarare vara glad att han inte fick minst åtta stycken broddhål i huven/bakluckan på sin fantastiska bil som han helt och hållet själv hade fått bekosta skadorna på, Rocken och jag hade inte åkt på någonting för det finns nämligen ingenting i lagboken som den ser ut idag, som fäller oss hästägare.
Man kan ju tycka att folk någonstans borde kunna ana att det kan finnas hästar efter vägen när man är ute på landet, men i skrivande stund så inser jag att det nog inte finns någon skylt om hästar efter vägen, efter denna väg, kanske något man borde styra upp!

Nä, det blir nog till att på fullaste allvar börja rida med små(läs: sådär i lagom skadlig storlek )sten i fickan och kasta på bilrutorna till bilisternas stora glädje. Såhär grinig på bilister var jag inte innan jag blev gravid men det har väl att göra med att man inser att det är lite mer som nu står på spel!

Nu har jag gnällt färdigt, dags att släppa ut hunden!
Ta hand om er!

v. 29

Nu är det mest sånt som ni får läsa om jag vet, men det är nog de enda gångerna jag kommer ihåg att blogga som det är nu!

Men som sagt, v. 29 idag då! Jösses nu är det inte alls långt kvar och så fort som det gått hittills, så borde det ju bara rassla till så har jag en bebis i mina armar!? Galet!!


Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 38 cm lång från topp till tå.
Bebisen får nu inte längre plats till att utföra akrobatiska övningar i magen men sparkar och bufflar på som tidigare (Jasså!?! Det har då ingen berättat för min lill* krabat där inne!)
Bebisens skelett som nu hårdnar, tar upp ca. 200 milligram kalcium om dagen.
Huvudet ökar i omfång så att hjärnan, där miljarder hjärnceller bildas ska få plats.

Nä, att det skulle vara svårt att utföra akrobatiska övningar, det tar då inte vår plutt någon som helst hänsyn till!
I förrgår kväll när vi låg och skulle sova så härjades det på som en virvelvind där inne, mattias låg och skrattade medans jag småflög upp ur sängen vid varje spark, det är ju spännande hur man kan bli sparkad på, innifrån, på ställen man inte alls visste att man hade känsel!

I helgen är det en riktig barn-helg för övrigt!
Idag, om närmare bestämt en halvtimma sådär, så ska vi på Simon Berglunds 1års kalas, tänk att han hunnit bli så stor redan!? Vet att jag har bloggat om honom för någon månad sedan då jag var barnvakt!
Sedan imorgon blir det barnvälsignelse för Love Högtorp!
Ska bli jättetrevligt, får dessutom vara med på ett hörn och spela med brorsan, rille och hasse, toppen!

Det är så roligt för övrigt, nu är vi tre stycken i kören som är gravida, en i v. 36 en i v. 29 och en i v. 14! Måste vara någon typ utav epedemi, eller kan det vara lågkonjunkturen som gör sig gällande för alla par?
Skoj iallafall att man känner så många som kommer ha näst intill jämngamla små godingar med våran, dessutom ska ju min kusin och hans sara få tillökning ungefär en månad efter oss, det blir många blivande kompisar för plutten! =)

En annan helt strålande fantastiskt bra sak är att jag får tillbaka på skatten iår!!! TJOOHOO!!!
Lika mycket som jag fick betala förra året och för er som vet hur mycket det var så kan jag bara säga att det kunde inte bli mer lägligt lagom till bebisen kommer och allt! Dessutom fick Mattias också tillbaka på skatten så vi kommer ha en fin extrakassa när det är dags!

Nä, dags att göra något vettigt innan det vankas tårta och kakor!! =D
Ta hand om er mina vänner och jag lovar att lägga upp lite bilder snart!

Kramar!

v. 28

plus några dagar, iof!


Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer. Nu har bebisen ögonfransar och vänder sig från starka ljuskällor.

I skrivande stund har jag en buse där inne som trycker ut antingen huvudet eller rumpan för allt den är värd på den vänstra sida av magen!, det ser alltid lika roligt ut och jag inser att närmare än så från att faktiskt kunna ta på vår lilla bebis kan jag inte komma, frånsett att den nu ligger I min mage, men jag tror ni fattar hur jag tänker =) Ofta dyker det upp en liten fot/hand, då brukar jag prata lite extra med den lill* där inne och klappa på foten/handen som sticker ut, tänk vad enormt nära vi är varandra du och jag lilla bebis, men ändå känns du så enormt långt borta!

Att vi ska få en till liten medlem här hemma inom bara några veckor, det känns helt overkligt.
Det känns samtidigt helt otroligt, ofattbart, underbart, obegripligt, superhärligt, fantastiskt, galet och ja, listan kan göras lång! Det är nästan bara ett sommarlov kvar nu, 10 veckor med andra ord tills du är här bebis!!

I lördags tillbringade vi förmiddagen med mina föräldrar på Birsta, ännu mera superbra saker har nu inhandlats och mer kommer det bli. Madrass till barnvagnen har jag beställt och vi har köpt en till vaggan, badbaljan står i förrådet, sängkläder till både vagga och barnvagn har vi, ja.. jag vet inte allt!
Kan inte nog tacka alla som skämmer bort oss med saker, vi är så enormt tacksamma för detta!
Tänk vad ohyggligt lite saker vi själva har behövt köpa hittills, ja, vi är verkligen bortskämda! TACK!

Idag har Chico fått leka med sin syster för övrigt, till deras bådas stora förtjusning! Jag har en jättetrött hund här hemma, även om det bara blev kort busande idag! Dags att gå ut med honom för övrigt sen ska jag ta mig en välförtjänt dusch innan det är dags att dundra ner i sängen.
Imorgon väntar besiktning av bilen igen och på eftermiddagen ska jag till barnmorskan!

Ta hand om er!
Kramar



RSS 2.0