v. 36

Då blev man snuvad på konfekten igen, inget internet hemma än en gång, nu är vi så leds på Telia att det inte finns några gränser!!!

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 45 cm lång. I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid.

På min barnmorska låter det ju som att bebisen skulle kunna komma när som helst men jag tror nog fortfarande att jag ska gå över tiden litegrann! Hon frågade mig i förrgår; "har du packat väskan?!" Nej, det hade jag inte, då tittade hon på mig med en menande blick och sa "du borde nog göra det" Så nu är den packad, nästan iallafall, det mesta är packat =)
Igår ordnade jag och Mattias med spjälsängen så den är nu bäddad och iordningställd, Alice tror att hon har fått ännu en sovplats... suck!!
Idag fick vi även bilbarnstolen så den ska vi väl ta och installera inom kort så vi vet att vi får ordning på den! =)
Mamma och jag gjorde birsta igår för övrigt, det blev regn och flugskydd till barnvagnen, lite filtar, ett par skor, några fler bodys till bebisen, min mamma är nog världens snällaste!

Lite bilder från mammas dator får det nu bli!


1. Rocken och jag hoppar, den får symbolisera dagens löshoppning då han kunde hoppa 1,05m stillastående!?!
2. Vårt lill* knyte, snart är du ute i stora hemska vida världen!!
3. Mattias och Joe i Italien!
4. Tessan fotar mig i holm
5. -II-
6. Nostalgisk sen i november! =) Kvartersteaterns 30årsjubileum!
7. -II-
8. Jag och mina tjejer i stockholm!
9. Den bild jag är mest nöjd med på mig och Rockenroll, gammal bild men nu är det äntligen sommar igen!!
10. Cash och Chico delar säng i hallen hos mamma och pappa. Cash ser mer nöjd ut än Chico =)
11. En avslutande bild på min lille vän Ludde, han har varit borta över ett år nu, känns overkligt!

Nä, ska man ta och försöka se slutet på melodispektaklet kanske, snart är det dags att hämta ett stycke sambo som kommer hem från jobbet också!
Imorgon blir det först flytt av Rocken till Berga sedan spelning i njurunda kyrka!
Ta hand om er!

30 dagar kvar?!

Det är ju alldeles galet!!
Stopp i lagens.. verkar gå lite fort dehär tycker jag?! 30 dagar, känns inte alls som att jag är klar med att vara gravid om bara 30 dagar?! Som lika gärna faktiskt kan bli allt från 10-40.. hmm!
Ja den som lever får se, ut kommer den när det är dags iallafall, det är ett som är säkert!

Folk har hela tiden tjatat om att man ska njuta där i mitten av graviditeten, för det är då man ska må som bäst.
När man inte har någon aning om hur det blir sen så är det svårt att njuta av att må bra, men nu börjar jag förstå vad dom menar! Nu är nämligen inte just nånting bekvämt, spelar ingen roll hur man sitter, ligger, halvligger eller står så kläms det nånstans, svårt att andas eller känns som om benen ska vika sig, men det hör väl till gissar jag och det är bara till att gilla läget, men det ger onekligen perspektiv, nu förstår jag som sagt vad dom menar!

Sover otroligt mycket också för övrigt, både jag och Mattias!
Min kära sambo är nog ganska nöjd över att jag vill sova hela tiden, då han ständigt är trött och slut =)
Det var dedär med att ladda inför ett maratonlopp eller vad det nu är dom brukar säga, men att sova sig i form måste ju vara något utav en lyxträningsform, äta och sova låter inte så dumt i mina öron även om det kan bli lite långtråkigt!

Kort och intensivt inlägg, vara bara tvungen att häpnas över dessa 30 dagar kvar, som egentligen tillhör morgondagen då klockan nu passerat 00 men det kvittar!
Dags att dundra i säng och kika lite Greys anatomy!

Ta hand om er!

v. 35!

Igår var det en trevlig kväll hemma hos Lina och Bobben, nämligen avslutningsfest för terminen med studentkören!
Lilla pluttiga Elias som han troligen får heta, 5 dagar gammal, var också med på sin första Gungnerfest!
Så himla liten och söt men lite bekymrad, fast han kände sig nog hemma när vi började sjunga, gissar att han lyssnat sig leds från Jennys mage =)
Helt otroligt att vi, om bara några veckor, har en alldeles egen sån liten plutt!?

1 & 2. Elias
3. Glada gungnerister grillar!
4. Thomas, Mattias och viktor
5. Amanda, Kalle och Niklas

För er som inte ser mig så ofta så kommer här två magbilder!

vecka 33 och vecka 34!
Nu väger bebisen nästan 2,5 kg och är ungefär 45 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.
Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.
Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg.



Även en liten uppdatering på lägenheten! jösses vad jag skämmer bort er med bilder!


Såhär ser det nu ut hemma hos oss! Än är allt inte uppe på väggarna, men man hoppas att vi ska få ork till det också snart! =)

Som en avslutning på denna bildkavalkad kommer här några till!

1. Alice bakom blommorna i köksfönstret!
2. Elin och Gottstjärn på hopptävling, kom 2a!
3. Alice friare som smyger omkring på vår bro
4. Två slagna hjältar i gamla lägenheten!

Ta hand om er!

Fullt ös, medvetslös!

Skulle ha haft en kamera nu, för det är sånt liv i magen att det syns väldigt tydligt på utsidan och många skulle nog få sig ett gott skratt!

Sendrag mina vänner, det är ju inget att rekommendera!
Inatt har jag vaknat och konstaterat att jag måååste röra på vaden annars trillar den nog av! Lite lustigt dehär tycker jag hur man får ont i benen när man är gravid? Känns galet missvisande.
Kroppen börjar onekligen säga ifrån och jag har fått bestämma mig något motvilligt nu för att ta och lugna ner mig lite, tänkte inte att den lill* ska komma ut för tidigt, den ska ju trots allt vara kvar där inne i lite mer än 5 veckor till!

Var på föräldragruppen igår, långdraget men intressant! Fick kika på mindre smickrande bilder över hur vi ser ut invändigt och vad det är som händer i respektive stadie under förlossningen, pratade än en gång om smärtlindring och hur vi känner inför förlossningen. Och hur ska man känna när man inte har någon som helst aning!??
Nä, jag tror på dehär med ackupunktur, lustgas och boll jag och sen får vi se hur mycket jag trodde som faktiskt stämde överrens med hur det blev!

Om en liten stund ska jag och vita faran vara chaufförer åt Elin och Gottstjärn som ska åka till färsta för hopptävling (tror jag?) Efter det blir det ridelever ikväll, hoppas att det inte blir en massa ösregn idag så vi kan ha lite hoppträning, tjejerna saknar det nu och jag förstår dom!
Imorgon ska jag in till stan och träffa söta Susanna och äta lite lunch, det var länge sen vi sågs så det ska bli jättemysigt! =) Inför helgen vankas det terminsavslutning med studentkören Gungner i form av grillfest, det blir säkerligen också jättemysigt och sen ska jag försöka bara slappa! Äntligen en helg som både Mattias och jag är helt lediga tillsammans!

Ja, ett något tråkigt bildlöst blogginlägg fick det bli, nu ska jag få i mig något innan jag beger mig mot Berga!
Ta hand om er mina vänner!

v. 34!

 

 

 


Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.
Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.


Japp!
Nu har vi dundrat in i vecka 34 och den lill* bufflar på som aldrig förr!
Magen mäter 32cm nu kan jag meddela till alla er som surrar om hur otroooligt liten jag är för att vara i vecka 34, jag menar, 32 cm mer mage än förrut, det tycker iallafall jag är jättemycket!!
Annars mår jag ganska okej, har varit lite mycket och det märks i kroppen, den vill inte riktigt orka med så mycket som jag vill om man så säger! Kramp i både ben och mage är lite utav vardagligt bestyr just nu!

Har just varit på försäkringskassan och kan nu konstatera att jag FÅR göra som jag vill med studierna till hösten, med andra ord fortsätta och istället ta ut föräldradagar under loven då jag inte har någon inkomst, har ju två år kvar med plugg och med andra ord sommarlov att fylla ut = vara helt ledig hemma med barnet, känns som en helt okej plan!

Suck och stön, hade skrivit en hel massa mer som nu tog och försvann så jag ger upp!
Ta hand om er vänner!


Nu är vi igång på allvar!

Igår var det första konserten av tre och jag tycker nog det gick ganska bra =)
Fick väldigt mycket beröm av de som var där så man ska väl tacka och ta emot och sedan hålla käft gissar jag, men visst vet vi att vi kan bättre än så! Tur vi har två konserter kvar så på lördag kommer vi sannerligen kicka ass!!!

Har egentligen inte speciellt mycket att skriva idag, smått tom i skallen!
Däremot sitter jag här och lyssnar på en av de absolut vackraste låtarna som finns, nämligen:
Ett liv för mig med the real group! Bebis håller låda som aldrig förr idag, allra helst nu när jag lyssnar på detta, kan det vara den alldeles fenomenala basen i real group som sätter igång det där inne eller kan det vara så att den lill* där inne inte alls gillar det mamma lyssnar på? Näe, det alternativet är inte ens ett alternativ är jag rädd, den tycker nog att det är skitbra ;)
Imorse höll faktiskt mitt ofödda barn på att sparka mig ur sängen, bokstavligen! Det börjar nog bli rejält trångt men man måste ju inte halvt sparka sönder sin mamma kan man tycka!?

Den vackra sången delar jag med mig av här, fantastisk text! Gravidhormonerna ser till att tårarna inte är långt borta, fy sjutton så blödig man är! Men leta upp på spotify och njut mina vänner!


Ett liv för mig - The real group

Kan jag få skänka dig en ton
Och samtidigt dela den med dig
En önskan jag har och jag känner ditt svar
Vi behöver inga ord

Kan jag få skänka dig min tid

Och vill du sen dela den med mig
I säkert förvar nu mitt hjärta du har
Och varje stund jag är med dig
Så vet jag att min dröm har blivit sann

Ref:

Ett liv för mig är ett liv med dig
Doften av ditt hår, varje liten tår
Gör mig mera säker på
Att ett liv för mig är ett liv med dig
Jag kommer alltid, alltid att älska dig

Kan jag få skänka dig en ros

En vacker och annorlunda ros
Den finns bara i vår blomfantasi
Men varje morgon slår den ut

Kan jag få skänka dig en ton

Som alltid ska spela inom dig
Försiktig men fri klingar vår melodi
Och när den stilla flyter bort
Då vet vi att vår dröm har blivit sann

Ref:

Ett liv för mig är ett liv med dig
Doften av ditt hår, varje liten tår
Gör mig mera säker på
Att ett liv för mig är ett liv med dig
Jag kommer alltid, alltid att älska dig

Ett liv för mig är ett liv med dig



v. 32

Sista april var det igår, det firades väl inte speciellt hårt på annat sätt än att vi åt lite middag hos mina föräldrar!
Mycket skönt om jag får säga mitt! =) Är så glad att djuren inte bryr sig om smällare eller fyrverkerier för de var det gott om igår! I Forsa sköt dom raketer fast att klockan var kring sex, inte direkt mörkt då på nåt sätt!
Men varken Chico, Alice eller Rocken verkar speciellt berörda, rockens box var renare än vanligt så kanske har han stått förstenad hela kvällen? =) Näe, det tvivlar jag starkt på, allra helst som Andreas stod nere i padocken idag och sågade bort ett järnrör så gnistorna sprutade, rocken verkade inte bry sig speciellt mycket!

Denhär veckan kommer bli helt vansinnig.
Måndag: Besikta gamla lägenheten kl. 10.00 (Chico blir 4 år!!!! Alice räknar vi som 1 denna dag)
Tisdag: Föreläsningar 08-16 insläpp av hästar kl. 18, genrep med kören kl. 18.30... hmm?
Onsdag: Föresläsningar 08-16 insläpp igen kl. 18 ridelever 18.30
Torsdag: Lunch av hästarna kl. 12.00, konsert i GAkyrkan klockan 19.00, gissar på samling vid 17.30tiden
Fredag: Utsläpp av hästarna kl. 06.30, konsert på Kåren klockan 19.00 säkerligen samling i liknande tid.
Lördag: Utsläpp av hästarna kl. 06.30, konsert på kåren klockan 15.00, jubileumsfest klockan 19.00
Söndag: VILA!! Sedan leda teaterkören klockan 18.00

Har en känsla av att jennys kropp kommer vara en smula mör efter denna vecka!
Tisdag lär det däremot inte bli några föreläsningar gissar jag, trots att juridikkursen startar då, men det får nog vara, tänkte köra hårt på onsdagen istället!

Men ta nu och kom och kika på våra konserter!! Konserten i GAkyrkan är alldeles gratis sedan kostar det 60:- för studerande och 90:- för ickestuderande på kåren!


Hittade denna jättegamla bild på pappas dator! någon gång på dåvarande coopers! Vimmelbilder is the shit ;)


V. 32 var det ja!

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.


Har en hel del sammandragningar som fortfarande inte alls gör ont vilket ju känns tryggt.
De senaste två gångerna vi besökt barnmorskan har bebis legat med huvudet på plats med rumpan på min vänstra sida och fötterna till höger, sparkar konstant sin stackars mamma under revbenen!
Mitt magmått följer slaviskt mina graviditetsveckor så i måndags hade den blivit 31cm i v. 31, undra just om det håller i sig?

En annan sak som jag undrar om det kommer hålla i sig är bebisens dyngsrytm. För tillfället är det full huggning där inne mellan 22-01 och då menar jag full, det måste bo en liten akrobat där inne! Har säkerligen bloggat om det förrut, men ibland ligger mattias i sängen och fnissar åt mig när jag försöker somna men flyger upp av sparkar på väl utvalda nerver vilket inte alla gånger är sådär supermysigt!

 

Stjäl en bild utav Claire Karlsson!

Lite roligt är det allt, de två gravida Jenny'sarna i studentkören Gungner står ju här faktiskt brevid varandra!
Jenny har för övrigt BF imorgon och är då alltså här i v. 40 och jag brevid i v. 32! Känner mig enormt mycket mindre än Jenny och bävar litegrann över att snart vara lika stor!

Nä, nu ska jag och Chico packa oss in i bilen och åka till Essvik för att titta på våra fyllon =)
På återskrivande mina vänner!



RSS 2.0