Eller?

Nu är det bara som så att ett glatt inlägg vore på sin plats =)

I torsdags red jag för Pia Eriksson och Rocken var en klippa!! Jag har full förståelse för att en murmatta som fladdrar i vinden och ett hinder där det under står en skylt "skrängstagård" är läbbiga, men det fantastiska är ju dock att vi tillslut tog oss över inte bara det förstnämnda men det andra också! Skrängsta-hindret syns även på bild!



Idag har jag äntligen fått min semester, för nu har nämligen Rocken och Charlie flyttat ut på bete!
För er som inte har häst kan jag meddela att det är som en sjänk från ovan att släppa ut dom på grönt, man slipper mocka, slipper höa, slipper skynda sig till stallet för att ta in djuren, dom är nämligen ute dygnet runt. Tänk, jag behöver inte ens hälsa på honom om jag inte har tid en dag =) Fast nu kanske det mest lät som att jag ville slippa min stora fyrbenting!? så är iallafall icke fallet!
Jag känner på mig att denna sommar kommer att bli en toppensommar!

Efter att ha ridit från skrängsta till berga kan jag meddela att jag är rödare än den absolut rödaste kräftan på ryggen, det är ju som vanligt min lott här i livet, att bli chockröd och sedan återgå till vit. Undra just hur ofta folk påpekat mina extremt vita ben, sådär vita så dom nästan blir blå, eller när man kommit hem från utomlandet utan att fått färg.
Det är en lustig företeelse dedär, förr var man intressant om man var blek, gärna lite fet också. Idag ska man vara pinsmal och brun! Jag röstar på att återföra de forna idealen i den bemärkelsen!

Just för tillfället sitter jag på golvet i vårt vardagsrum i väntan på att maten ska bli klar! För ikväll ska här grillas i det underbara vädret, bruno, våfflan, gertrud och strimlarn' ska grilla ute på den minimala "altanen"!
Japp, vi heter faktiskt så, vi är och kommer för all framtid att fortsätta vara ; THE FINAL FOUR!!

En avslutande bild på djuren i mat-tagen.. ahh... till och med hundmaten ser aptitlig ut just för tillfället!!

Ta hand om er kära vänner och sola inte sönder er som jag brukar göra!





Ödets ironi!

Inte blev det någon måns i vårt hem nu när sommaren kommer, han hann aldrig så långt!
Anna-Maria fick ta det jobbiga beslutet om att låta honom somna in efter att han mot alla odds blev ännu sämre.
Du gjorde det enda rätta tjejen, han fick nog några bonusmånader i livet nu hemma hos dig och mer kan du inte göra!
Tala om värdigt slut, någon som pysslade om och gav han mat, både en hund och daniel att terrorisera ända in i det sista, han njöt nog av fulla drag ska vi se =)

Däremot får vi då istället se om fröken A-M ska lura i oss en kattunge för det väntar hon ju också!
Är fortfarande helt övertygad om att chico kommer tycka att det blir väldigt tomt utan katterna men vem vet, han kanske kommer njuta av fulla drag över att få vara herren på täppan igen!?

Dags att åka och jobba, tuffa veckor väntar framöver, än en gång står jag här som ett fån och förstår inte alls hur jag kan vara så korkad att jag planerar in så sjukt mycket ända in i det sista, men den som lever får se, det är bara att bita i det sura och jobba på!

Emma är hemma nu iallafall och det känns ju hur skoj som helst!! syrran kommer dessutom hem ikväll så det blir till att nu få se denna lille cash som det tjatats så mycket om ;)

Näe, ta hand om er mina vänner, jag försöker dra mitt strå till stacken!

Tjosan käring!

Jaha, då var det bestämt att man skulle flytta igen då, till på köpet också bli med katt!

Senast den 16e Juli blir jag njurundabo igen, faktiskt mest pga ekonomiska själ för annars har jag ändå funnit ganska många fördelar med att bo i stan vilket jag inte trodde!
Så jag släpar med mig ett stycke pojkvän och hund för att flytta, hör och häpna till en lägenhet i njurunda dessutom. Något hus blev det inte denna gång och det svider sådär skönt i magen men man får ta tjuren vid hornen och se till att göra tillvaron dräglig ändå!

Hur som helst så kommer vi från och med inflyttning att för all framtid vara "paret med det rosa badrummet" japp, ni läste helt rätt! hemska värld! men jag har ju insett att jag inte ska bo i badrummet allt för ofta och ska försöka mitt allra bästa för att även göra tillvaron där inne dräglig =)

Och som jag också skrev så blir vi med katt! inte direkt något jag heller hade räknat med men det är bara att inse att Chico kommer tycka att livet är hemskt trist nu utan varken Irma eller Leia! Även om dom haft sina duster tror jag dom har mer utbyte av varann än vi kan förstå så det kommer att flytta en liten Måns till oss!
Än så länge är han faktiskt extremt liten, bilder kommer. Han är inte liten i den bemärkelsen att han är ung utan han är så mager så man knappt törs peta på stackaren för att han ska gå av. Min helt ofrivilligt adopterade lillasyster anna-maria hittade honom påväg hem till ljusdal för  exakt en vecka sedan idag, då hade han krupit upp på vägen för att dö, han orkade helt enkelt inte mer.

Hon har fått berättat för sig att han varit innekatt förrut, att familjen som då hade honom gav bort honom till grannen då dom skulle flytta  varpå grannen också flyttade och lämnade kvar honom. Han har nu levt ute i ca. 1½ år, är kastrerad och väldigt sliten. Veterinär har uppskattat honom till ca. 4 år.
Denna lilla kille har nog troligen varit med om en bilolycka då hans tass någon gång blivit bruten och nu är ihopväxt lite snett, hans ena kind är lite tillplattad men veterinären tror inte att han ska ha ont utav detta. Anna-Maria tog nu med honom hem till sundsvall då hon inte vågade lämna honom i lägenheten pga hans dåliga skick, så igår när det vankades grillparty skulle jag och mattias få se killen!
Mattias har varit extremt skeptisk hela tiden till att ta över någon hemlös katt "man vill ju ha en kattunge om man ska ha nån" men det bor nog a knight in shining armor i honom med för det tog inte lång stund efter att vi sett honom som jag hörde ett "gumman, vad säger du, ska vi inte ta katten då?" Gissa om Anna-maria blev glad som slitit en hel del för att hålla denna lilla kille vid liv, då hon sedan tidigare har tre katter blir det en aning svårt att ha en fjärde!
Vi vet såklart inte om han kommer klara sig, men på en vecka har han repat sig ganska bra. Det "enda" felet på honom är att han är extremt mager och inte har just någon muskel på hela kroppen vilket gör honom extremt trött med dålig balans.
Han är dock inte sen att haka på om man vill gosa, gillar dehär med mänsklig beröring ganska kraftigt då det varit en bristvara den senaste tiden!

     

Nu vill jag mest få reda på om jag kommit in på plugget eller inte, får jag som jag vill blir jag högskolestudent till hösten där jag ska läsa rehabiliteringsvetenskap, vore inte alls dumt!

Näe, nu ska vi se om inte mattias tar och pallrar sig hem till mamma och pappa efter fisketuren så vi kan bege oss in till staden igen =)

Ta hand om er gott folk!

RSS 2.0