Gott nytt 2009 alla suckers!

Jamen titt på sjutton, imorgon är det en av årets mest överskattade dagar nämligen Nyårsafton!!! JIPPIEE!! eller?

Hemska värld vad jag låter bitter men jag känner faktiskt inte alls för att fira in det nya året, ja visst det ska bli nice att vara hemma hos mamma och pappa och käka god mat och dricka öl, men eftersom 2008 har varit ett minst sagt värdelöst år med både det ena och de andra toket så känner man sig nog lite fundersam om man inte ska måsta gå igenom samma skit igen?

Näe, jag tänkte försöka vara positiv och det är ju faktiskt som så att 2009 KAN INTE bli sämre än 2008 så vida inte alla i min närmaste omgivning tar kollektivt självmord!

Självklart har 2008 inte bara varit pest och pina, jag har ju flyttat till på köpet, köpt ny (!?) bil, fått tillbaka min älskade mattias i mitt liv, fått klart julskivan och faktiskt också fått lite publicitet så man ska såklart inte gnälla, men är vi inte lite utav experter på att så fort det går lite emot så lägger vi i ettans växel, bromsar in och låter allt annat mest vänta på stoppljus, det är som svårt att se allt det faktiskt bra som hänt under året när det svärtas ner av allt skit.

Men jag är glad att jag har en fantastisk familj, underbar pojkvän, strålande vänner som jag älskar och bryr mig om, vänner som jag vet alltid kommer finnas där för mig och stötta mig i livets hårda prövningar, jag njuter verkligen av fulla drag nu när jag får ha er alla hemma över jul!

Måste nog ta tillfälle i akt att överösa mina vänner med kärlek, jag gör det alldeles för sällan!



Sofie:
Tack för att du finns och sprider glädje, tack för att du står ut med nykära dårar i lägenheten som förpestar din tillvaro ;) Tack för att du så ofta kommer med goda och hjälpsamma råd, älskar dig!


Emma: Älskade Emma som jag vet kommer finnas där i ur och skur, vi har känt varandra sen vi var 14 år, det är för sören snart 10 år!!! Many more 10 years to come! Du är en sann vän som jag vet var jag har, jag är så enormt tacksam att få vara din vän!


Tessan: Med risk för att låta som en copycat: Jag skulle nog inte klara mig utan dig, skulle känna mig halv och sådär tom, du är en frisk fläkt som visar vart skåpet ska stå och jag kommer alltid beundra dig för din beslutsamhet och förmåga att få saker och ting gjorda, är hemskt tacksam för att vi hamnade i samma klass på gymnasiet, du är en klippa gumman!, utan dig vore livet riktigt trist!

(Stulen bild av Therese Linde)
Vic: Alltid lika kul när du kommer hem och vi får umgås allihopa, även om vi har haft våra duster genom åren som har gått så vet vi ganska precis var vi har varandra, jag är glad att få ha dig som vän!

 Marlene med sin Anna
Marlene: Vilken klippa i alla lägen, tjejen som får mig att tjikna av skratt som ingen annan, tjejen som kan vara lugnare och yrare än alla andra på samma gång, tjejen som har förmågan att få en att le när livet känns som tuffast, jag är stolt över att få kalla dig en av mina absolut äldsta vänner!

Anna-Lena, Malin och Sofie
Anna-Lena: Det finns två personer som ofta gör så jag får fullständiga andningsvårigheter och kramp i magen, då direkt relaterat utav skratt; Marlene och Anna-Lena, dessa två är också det första riktiga vännerna jag minns, vi träffades första gången när jag var 3 år gammal, utan dig Anna-Lena skulle jag inte varit den jag är idag, du har sett till att jag tuffat till mig när jag varit liten, ynklig och rädd, du har sett till att jag vågat prova på saker som jag aldrig trott jag skulle klara av, jag är dig evigt tacksam för allt jag fått uppleva med dig!


Anna-Maria: En av mina alla fantastiska "småsyskon" som jag alldeles egenhändigt har adopterat till mina egna vare sig dom har velat eller inte, Anna-Maria kommer alltid vara en av dom som ligger mig närmast hjärtat, en tjej som vågar säga ifrån men för den sakens skull aldrig bli hård och känslokall, du är en stark person med ett hjärta av guld, det är få personer som är så pass omtänksamma och ödmjuka som du är!


Therese W: Du och din syster är några utav mina "yngsta" vänner,  vi har inte umgåtts under speciellt lång tid men på den tiden vill jag ändå tro att jag hittat vänner för livet! Therese, du är en helt underbar vän med hjärtat på rätt ställe, du är ödmjuk, varm och stark, du är en person som klarar så mycket mer än vad du tror! Tack för att jag får vara din vän!


Jenny W: Tjejen som alltid har de rätta, kloka och genomtänkta svaren i de allra flesta situationer, en ruskigt intelligent tjej som är vacker inte bara på utsidan men också på insidan, jag är så tacksam att få kalla mig din vän!

Skulle någon känna sig hemskt bortglömd får jag helt enkelt be så hemskt mycket om ursäkt, men du är med all säkerhet inte bortglömd, du finns här inne du också!
Inser när jag läser dehär att jag är så lyckligt lottad som här har radat upp några utav mina närmaste tjejkompisar, för som ni ser vart det fattigt på killfronten så jag tänkte att ingen mindre än Mattias ska få representera den skaran! För hur många gånger i livet händer det att man faktiskt utvecklar en kärleksrelation till den som alltid stått en närmast och för ett tag sedan hade platsat in just under "Närmaste vänner"-facket men som nu är så mycket mer!
 
Gammal bild på Mattias från Les Miserables, sicken hunk till karl jag har!! ;)

Mattias: Tanken slår mig ofta om jag hade klarat av den senaste tiden om det inte vore för dig, jag är osäker på om jag hade överlevt den smärta och misär som den tiden tog med sig, du har stöttat, pratat, kramat, hållit om, förklarat, och funnits där mer än vad jag någonsin kunnat drömma om, och det är jag evigt tacksam för!
Du är en kille med hjärtat på rätt ställe, en kille som är mer omtänksam än de flesta jag känner, det finns få som kan med sådant engagemang som du, bry dig om och faktiskt helt genomärligt hjälpa till.
Jag är så stolt att få kalla mig din flickvän, jag är så stolt att få stå brevid och se dig lyckas med det du vill, att uppnå dina drömmar. Du är en av de absolut starkaste människorna jag känner, det är inte många som kunnat gå genom livet på det sättet du gjort och faktiskt vara där du är idag, du är helt fantastisk!

Ta hand om varandra och kom ihåg att ni faktiskt aldrig är ensam i stora hemska vida världen när det känns tungt!

Strålande jul?

Eller hysteriska jul!
Fast jag är rätt förvånad och sådär nöjd trots allt, har köpt flera många julklappar idag och det var inte ens knökfullt i Birsta!
men nu har jag ett par stycken klappar till syrran och Tessan kvar att inhandla, dom ska jag springa och trängas med folk på stan för att hitta, imorgon! SEN är det klart!!

Julafton spenderas hemma hos mamma och pappa i forsa enligt tradition, annat går ju inte har jag hört!
Sen ska jag upp på juldan dvs julottan och sjunga i Galtströms kyrka vilket jag är alldeles säker på att jag kommer ångra när jag slår upp ögonen på torsdagmorgon. Jag har haft en julotta-fri jul nu förra året, och nu har jag nog glömt lite hur pass plågsamt det var och så lär det fortsätta, vartannat år sådär!

Sen på kvällningen blir det party, Sofie och jag ska ha inflyttningsfest på juldan men det har vi nog när jag tänker efter glömt säga till de flesta, så jag kan ju säga det nu då så vet ni berörda att det vankas galej!
Dock blir det en lugn kväll för min del, för på fredan kl. 11.30 ska jag infinna mig i njurunda kyrka där det ska repas i ett kör fram till konserten som börjar kl. 15.00!
KOM OCH KIKA!!!!!!!!! Ni kan ju inte missa en konsert med järngänget: Simon Olausson, Nils Andersson, Robin East, Hans Högtorp, Jenny Olofsson samt gospelkören Joyful soul!

Näe, julen är ju bra härlig trots att jag inte hittat någon julstämning än, kan bero på att jag legat magsjuk och i skrivande stund undrar om jag någonsinn kommer bli fri illamåendet, det verkar vägra släppa!
Då är det svårt att jul-njuta!

Näe, ska man halvslummra vid TVn en tag kanske, sov nog lite för lite inatt, det var ju inget smart drag, jag är alldeles väck!

Working hard for the money... so hard honey honey...!

Mystifistiskt!

Jag har nog haft världens skummaste natt tror jag?
Igår kunde jag inte sova, blev smådeppig efter allt som varit och var sådär lagom ur fas.
Följden av detta blev att jag efter ett tag slutade andas!?! mycket sjukt och jag skrämde nog halft ihjäl stackars mattias som var tvungen att knuffa igång mig så jag tog ett djupt andetag!

Till på köpet ligger min kombo i magsjuka hemma i lägenheten så jag flyr fältet och rymmer till skönsberg, vill inte ha!!!
Självklart har man känt sig hängig hela dan med ont i magen men jag inbillar mig att det är inbillning =)

För övrigt så har vi haft två helsköna kvällar hemma, i söndags så dök Habbe och Daniel in på middag, Sofie och Mattias stod för matlagningen och gjorde hemmagjorda köttbullar, gräddsås och kokt popatis, glöm för bövelen inte dom rårörda lingonen!!! =)
Vi blev iallafall 6 pers runt vårt lilla köksbord, mycket nice! Igår kom Marlene på besök och än en gång stod Mattias och Sofie för matlagningen om man nu kan kalla det det att göra iordning tacos?
Jag är så sjukt bortskämd vad det gäller mat för allt som oftast har soffan gjort iordning både middag och matlåda åt mig när jag kommer hem från jobbet, vilket jag gjort dessa två dagar!
Å andra sidan så står jag nog för den mesta städningen hemma hos oss, och det gör jag nog gärna istället för att laga mat, inte riktigt min kopp te!

Sjukt skoj att umgås med Marre iallafall, vi skrattar så vi gråter och har magknip, det är få som får mig att skratta som hon kan! Gamla klassiker som "Smitliga Flickan", "Tjocka feta Gun-Britt", "Nu kommer regnet Ragnhild" och blinklekar som vi kört genom åren.
För er som inte vet så kan jag berätta att "Tjocka Feta Gun-Britt" går ut på att man sätter fast madrasser runt Carro (Marlenes lillasyster) med massa rep, retar upp henne riktigt ordentligt och blir sedan jagad av henne tills hon ålar ut mellan madrasserna och vi måste fånga henne för att knyta fast madrasserna igen!
Stackars lilla Carro har fått stå ut med en del och jag undrar vem av oss som kom på dessa genialiska idéer?!!

Nu ska jag strax åka och jobba efter en skön ridtur på min lilla polle som äntligen börjar bli hel i sitt framben igen!

Ta hand om varandra så ska jag bara lära mig att andas igen!
TJOPP!

Glad Lucia!




Som sagt, glad lucia och allt sånt!

Idag har mamma och jag haft fullt schå med att baka, här har det bakats Lussebullar, pepparkakor, rullrån samt nougatsnittar, sistnämnda gjorde jag helt själv annars hade nog mamma mest fingrar i spelen skulle jag tro!

Kan också meddela att jag har mig både ett grymt exemplar av ett st. masterskiva samt ett grymt exemplat av ett stycke omslag i min ägo, äntligen äntligen!
Dock försvinner lite lätt julkänslan, när man trots allt sjungit julsånger sedan någon gång i juni plus planerat hela kalaset ända sedan typ.. januari?
Men jag kommer ikapp mig, idag var det nästan overkligt vackert ute kan jag meddela er, snön har öst ner i flera dagar och idag var det sådär 7minusgrader ute när jag skjutsade mattias till teatern, solen lyste och himlen var alldeles blå! Inte illa, vi var smått hänförda kan jag lova!

Vill också ta tillfälle i akt och grattulera min syster samt jonas som har gått och förlovat sig idag!!
GRATTIS TILL ER!!!!!

    
1. En bild på de lyckliga tu när Jonas var upp till Njurunda första gången!
2. Stiliga på bröllop!
3. Hemma i vardagsrummet på Hönö

Än en gång; grattis till er båda!!

N


Äntligen, äntligen, äntligen!!!

.... Är julskivan klar!!!
Ikväll ska jag få lyssna till den slutgiltiga mixningen och filura tillsammans med fredrik om det är något litet mer vi ska ändra på, men känner jag honom rätt så behöver jag inte lägga mig i det minsta!

Nu väntar jag med spänning på att se vad Joel har kokat ihop i form av omslag så ska kalaset skickas till tryckeri, och ja, jag vet, vi är ute i senaste laget men om skivan så blir klar PÅ julafton så har vi iallafall lyckats, meningen med ett stycke julskiva är ju trots allt att den går att återvinna en gång om år, sådeså!

Som de exklusiva läsarna ni är så ska ni här också få se ett par bilder, inte bilder som kommer att vara med på omslaget men trots allt ett par som Tessan tog på mig vid fototillfället, där får ni er en smakbit ;)

 

Trodde nog inte för någon månad sedan att detta projekt faktiskt skulle bli klart men nu har det inte bara näst intill hunnit bli klart, det har också hunnits med att bli omskrivet i ST, (för er som inte läst kan kika på
http://st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=781219) Plus att vi ska ha konsert i njurunda kyrka den 26e December med gospelkören som också är med i artikeln, kom hemskt gärna och kika då!!!, alla ni trogna supporters ;)

Näe, idag har jag mig äntligen efter en hel del slit en ganska lugn och skön dag, sitter hemma hos mamma och pappa nu efter jobbet på skolan där jag slutade kl tolv,ska hänga här lite med ludde, tvätta och sen äta middag, sen ikväll ska jag ta och rida Tore runt travbanan, mitt i all smet har min egen krake gått och blivit halt, helt sämst, så nu är man riktigt ridsugen!

Näe, nu ska jag titta till tvätten och stöka runt lite! För övrigt, ledsen för mitt världelösa bloggande men jag har än inte fått något internet till lägenheten vilket är inte bara lite bökigt just nu!

Ta hand om varandra och många kramar!
TJING!

RSS 2.0