v. 23

Igår dundrade vi in i v. 23!

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Det är ju för väl, då slipper bebisen vara rädd för chico eller för den delen dammsugaren som går stup i ett! =)

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.

Galet!! Som sagt, visst vill man egentligen ha den lille/a här nu och på en gång, men stanna där inne du hjärtat och väx på dig!

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.


Hehe, ja.. nog är det lite bökigare att böja sig ner och knyta stallkängorna än det varit andra vintrar, det ska man ju inte sticka under stol med! Och mitt tandkött ja.. var ju till tandläkaren och skrapade tandsten igår, stockholms blodbad ligger i lä!

Igår vad jag och min kära lilla mamma på Birsta som jag skrev om tidigare!
Jösses vad hon skämmer bort mig!
Nu har jag hämtat ut babyboxen, fått lite mammakläder, köpt lite bebiskläder, skötbord, en supermysig nalle m.m. Bilder kommer på lite utav det hela sedan!
Nu äger jag för övrigt en sån berömd tröja det står "bebis" på magen, på! Tycker ju att den är hur söt som helst och vill nog ha på mig den mest hela tiden! Mattias fick sig en t-shirt det står "Pappa" på också, men den lär få vänta i garderoben tills det är dags!

Idag har jag haft en enormt innehållsrik dag om jag får säga det själv!
Klev upp med min käre sambo och åt frukost innan han skulle på jobbet, for till stallet och tog ut Rocken på en mysig snö-runda. Donade på i stallet och for sedan hem och hämtade ett stycke Chico och stack upp i skogen.
Rocken har nämligen börjat knapra i sig trästolparna i hagen nu så det krävdes lite granris och sly till honom så vi packade en ikeakasse full och jo, chico hjälpte faktiskt till litegrann! =)
Sen for vi till stallet igen och lämnade lite godsaker till Rockenroll, han hade kvar hö så han tittade mest lite förskräckt på det jag kom släpandes med, få se om det är uppätet imorgon!

For sedan hem till mamma och pappa, fick mig lite fika och försökte arra lite körlåtar till teatern, det blir nog bra ska vi se!
Lämnade hunden hos mamma och pappa och for hem för att kasta igång lite tvätt, tillbaka till mamma och pappa för middag! Åt god mat med brorsan, mamma och pappa och sen hem igen för att fortsätta tvätta.
Nu har jag hunnit med några maskiner och har några kvar, har just slängt in bebiskläderna för övrigt, det kändes minst sagt sjukt! Har även hunnit städa lägenheten mellan tvättmaskinerna!
Snart ska jag och Chico ta en promenad till statoil för att lämna igen gårdagens hyrfilm sen blir det soffläge tills Mattias kommer hem från jobbet! Känner mig ganska nöjd faktiskt över dagens bravader!

Dags att springa ner i tvättstugan igen! Jösses vad skönt att man slipper detta från och med maj, då blir det till att tvätta mest hela dagarna istället, hah! Trodde jag ja =)

Ta hand om er!

Älskar er!

Äckelpäckel.

Torsdag och pannkaka tänkte jag!!

Tji fick jag, för mjölbaggar hade invaderat hela mjölpåsen! Fy fasiken vad äckliga dessa små vidriga brun/röda saker är! Så nu blev det en smärre rensning av skafferiet och tre påsar mjöl i soporna.
Ringde till Mattias som berättade att han hade mat med sig hem från jobbet så nu känns allt lite bättre igen!
Förstår honom att han inte vill hamna i restaurangbranschen igen, men jag måste nog ändå säga att jag tycker det är ganska trevligt när han får med sig mat hem =)

Fick ett mindre roligt sms idag, "FTV välkomnar dig den 26:e Februari kl. 07.40" Det hade jag självklart helt förträngt, det blir till att släppa ut hästarna tidigt imorgon om jag ska hinna med mig!
Men sen blir det iallafall en trevlig dag med mammsen, hon har bestämt att vi ska på birsta och shoppa så det ser jag fram emot! Har faktiskt även funderingar på om jag ska hämta ut babyboxen, även om jag tycker att det känns tidigt så är det ju onekligen smidigt när man ändå är i farten!

Längtar så enormt mycket tills vi får flytta, vår kontakt på nordeken konstaterade häromdan att vi måste sikta in oss på den 1:a Maj vilket såklart känns surt men nu har jag iallafall gjort en flyttanmälan.
Det ska bli så himla roligt att få börja fundera hur vi ska ha det i nya lägenheten och faktiskt förbereda den och oss för den lille/a krabaten som kommer till sommaren, det kommer bli enormt mycket mer på riktigt då!

Ringde också försäkringskassan igår så nu har jag lugnat ner min oro över föräldrapenningen.
Det har blivit minst sagt uppjagat när man pratat med folk angående detta "du måste skicka in alla papper på en gång nu, annars får du ingen föräldrapenning när det är dags, då är ärendet kanske inte klart!" eller denhär "du kommer få enormt dålig föräldrapenning nu när du pluggat så länge!"
Men den snälla tjejen på försäkringskassan lugnade mig med att har jag inte haft en sjukpenninggrundande inkomst under graviditeten så utgår dom självklart från den jag hade innan graviditeten, skönt. Dessutom är handläggningstiden 1 månad så hon sa att jag kunde vara väldigt lugn, att jag hade en massa tid på mig.
Bokade en tid för information så den ska vi på i April och nu ska moderskapsintyget skickas in, har nyss köpt frimärken och kuvert. Finally!

Nu kan min käre bättre hälft få komma hem, jag är så enormt hungrig. Sen blir det en andra tripp till stallet för idag, för att plocka in hästarna och sen blir kör ikväll, det var ett tag sen för min del så det ska bli jätteskoj, även om halsen och jag inte riktigt är goda vänner.

Ta hand om er gott folk!

v. 22

Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.


Redan nu känns det som att lungorna inte får plats där inne riktigt, jag kommer få det enormt jobbigt längre fram, det är ett som är säkert! Som nu då man suttit mycket vid köksbordet och pluggat inför tenta så inser man att man efter ett tag sitter och djupandas för att lixom få ner luften i magen. Sitta ner är nog mitt största dilemma just nu, annars mår jag verkligen prima liv! Men än en gång, jag bävar för hur det kommer bli sen!!
Sjunga går än så länge helt smärtfritt så länge jag står eller sitter på ett bra sätt, men min kära körledare Lina påminde mig om att som gravid måste jag trycka ner bäbisen för att kunna använda diafragman när jag sjunger, det hade jag inte alls tänkt på innan men efter att hon sagt det så insåg jag ganska snabbt hur mycket mer min mage jobbar nu för att sjunga än tidigare, man får ibland känslan av att man vill hjälpa till genom att trycka lite extra i sidorna! Stackars liten blir ihopklämd av mamma mest hela dagarna så mycket som jag sjunger nu för tiden!
Däremot är det skönt att jag inte alls har några större problem med att rida vilket glädjer Rockenroll enormt mycket! Det kan möjligen bli lite tungt att sitta ner i traven emellanåt men nu råkar jag ju ha en häst som jag nödvändigtvis inte måste jobba med sätet så mycket för att få dit jag vill även om jag onekligen skulle behöva det mer, men det är absolut väldigt praktiskt just nu!

Idag har familjen spelat på begravning, våran lilla Margit dog för inte så länge sen och det kändes hemskt tomt att åka till kapellet på Essvik utan henne där.
Margit var verkligen allas lilla mormor vare sig hon ville det eller ej, finns få som kan sprida så mycket glädje som hon kunde. Begravningen var iallafall jättefin och vi hade en trevlig stund i kapellet efteråt, även om det som sagt var tomt. Den tiden jag själv bodde på Essvik hade jag förmånen att ha henne som granne då hon bodde ovanpå kapellet, hon vinkade alltid lika glatt när man gled förbi med bilen och hade vi en stund över kunde vi ofta stå och prata när jag var påväg med Chico på promenad. Vila i frid Margit, tack för alla glada minnen och fina år! Du är enormt saknad men jag vet att du har det bra! Jag håller med Elsa 3 år som sa till sin mamma imorse "Margit fikar med Jesus och Gunnar nu mamma" och det gör hon alldeles säkert, äntligen tillsammans med sin käre man igen!

Ta hand om er!



You're my everything



You're a falling star, You're the get away car.
You're the line in the sand when I go too far.
You're the swimming pool, on an August day.
And you're the perfect thing to say.

And you play it coy, but it's kinda cute.
Ah, When you smile at me you know exactly what you do.
Baby don't pretend, that you don't know it's true.
Cause you can see it when I look at you.

And in this crazy life, and through these crazy times
It's you, it's you, You make me sing.
You're every line, you're every word, you're everything.

You're a carousel, you're a wishing well,
And you light me up, when you ring my bell.
You're a mystery, you're from outer space,
You're every minute of my everyday.

And I can't believe, uh that I'm your man,
And I get to kiss you baby just because I can.
Whatever comes our way, ah we'll see it through,
And you know that's what our love can do.

And in this crazy life, and through these crazy times
It's you, it's you, You make me sing
You're every line, you're every word, you're everything.

So, La, La, La, La, La, La, La

And in this crazy life, and through these crazy times
It's you, it's you, You make me sing.
You're every line, you're every word, you're everything.
You're every song, and I sing along.
'Cause you're my everything.
Yeah, yeah

So, La, La, La, La, La, La, La
- M. Bublé


Älskar dig min helt underbara sambo!


Dags för lite bilder kan tyckas!

Ja, det kan jag helt och hållet hålla med om!
Måste säga att jag har haft en helt strålande helg!!


Fredagen ägnades med dessa härliga människor på 7 kryddor!
Det var nämligen dags för styrelsemiddag med kören, enormt god 3rätters måste man säga!


1. Carro, Victoria och Linnea
2. En mycket mörk Lina, Henrik och Malin
3. Linnea och Karin

Sedan var det dags för lördag och överraskningsfest!
Therese Westberg fyllde nämligen 25år i tisdags så hennes kära pojkvän och syster hade ordnat med ett party lite utöver det vanliga måste jag nog säga =)
Temat var After Ski så vi beordrades ta på varma kläder och komma!
Väl på plats hemma hos Therese hade dom skottat fram en bar ur snön, det hade gjorts bänkar och en liten "T.W."-tron med egen öl på kylning! =)


Baren och Sofforna

Therese hade nämligen fått klart för sig att hon skulle åka på blixtvisit med sin Jonas till stockholm över helgen.
Vi stod alla och gömde oss bakom en gigantisk snöhög och huset var helt nersläckt så när dom rullade in mot gården anade hon ingenting men när hon såg oss alla hoppa fram när dom svängt runt denna snöhögen ska hennes kommentar ha varit "fy fan vad jag är lurad."
Och ja, det får man nog hålla med om =)
Det grillades hamburgare och pumpades ut after-ski-musik ur högtalarna, det vill säga coverband när dom är som bäst!

När tårna höll på att sakta men säkert dö så gick vi in där det dukats långbord så det var bara att ta och sätta sig och snacka skit och äta en massa snacks, inte alls speciellt tråkigt faktiskt!
För övrigt var vi tre gravida på plats, en i v. 16, en i v. 18 och så jag i v. 21. Snacka om tripp-trapp-trull!
Undrar fortfarande vad det var som hände i månadsskiftet september/oktober, jättemånga ska ju ha barn i juni/juli!?



1. Stina, Ida och Idas pojkvän kristoffer
2. Ett stycke jag
3. Något är hemskt kul!
4. Therese och hennes Jonas!

Söndagen spenderades med att städa och mysa i solen, det blev en tung snöridtur med Lisa och Early, gossarna var bra trötta när dom kom in!
På kvällen kom min Tessan på besök, det gillades skarpt! Vi åt kladdkaka, chips och drack läsk. Halvsåg på "hairspray" (har ni inte sett den så gör det!!) Och snackade skit! Mera sånt åt folket!!

Avslutningsvis bäbissnack med bild!



Första lilla klädesplagget! Nu känns det onekligen mer verkligt! Den fick vi av bäbisens mormor och döm om min förvåning när jag insåg att det var "Puma"! Sa det till mamma idag och fick kommentaren "ja, jag tyckte den var lite dyr" =) Bild nummer två en mammatröja som jag fått av Anna som jag trivs som fisken i vattnet, i! Tack så mycket!  Magen då, v. 21+2!

Nu ska jag gå ut med chico på en promenad sen blir det till att kuska mot staden för att faktiskt hämta en barnvagn!?! helt galet!! Vi har nämligen fått en barnvagn av Tessans syster, så nu ska jag hämta den så dom får lite mer förråds-space! Sedan blir det nog en liten tripp upp till Härnösand för att få se Tessans nya lägenhet!
Ta hand om er vänner!

Kramarna!


Två inlägg inom ett dygn!

Det gäller att passa på när man har ångan uppe!

ja, v. 21 var det ja!

Du är på dag 147 av 280. (52,5%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 6 fulla dagar (v20+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 25 jun 2010
Du har 133 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Som utlovat kommer här en bild på nya skallen!
Alldeles nyss hemkommen från stallet efter utsläpp så trött och röd näsa, det är nåt man får bjuda på helt enkelt! =) Då tog man och blev 12 år gammal igen! haha! Onekligen skönt iallafall och den som inte ser att jag har klippt mig, den har inte sett mig på hemskt länge!




Kladdkakan som gjordes i måndags! Mattias var "så sugen på nåt" och blinkade med sina oemotståndliga ögon så det var klart man gjorde en kladdkaka och vispade lite grädde! Den gick åt fort kan jag lova, alldeles för fort!

Hittade Chico såhär på hallgolvet när jag var påväg att lägga mig häromnatten när jag inte kunde sova! Han tittar iof lite när jag skulle fota, men annars sov han såhär, lääänge! Överkörd livsnjutare!



Har ju faktiskt två bilder från den blivande lägenheten!
Kameran ville såklart inte alls att jag skulle fota i motljus, men det är burspråket i vårt vardagsrum som skulle dokumenteras. Köket ska målas om innan vi flyttar in. Inte fullt lika fint kök som vi haft nu men det är stort och bra, det gillas!

Nu måste jag verkligen plugga, fy så tråkigt!
Ta hand om er vänner!

Imorgon går vi in i v. 21!

Tänk vad skönt det är att se "134 days to go" och "146 days so far" Nu har jag onekligen gått längre än jag ska gå! Även om det är hårfint så är det skönt att veta att man passerat mittlinjen! (får man hoppas iallafall, men tänkte övertala den lille att inte låta oss gå över tiden! haha!)

En rolig grej! Var på körövning idag och vi har rekryterat lite nya gungnerister, alltid skoj! Gissa om vi är två Jenny i kören som båda är gravida!? Den andra heter för övrigt Eriksson i efternamn så jag undrar om hon inte har snott min karl i smyg dessutom? haha.. Lustigt iallafall =)

IDAG HAR VI BLIVIT MED NY LÄGENHET!!
Och jag har faktiskt klippt mig också, bild kommer senare =)
Vi har ju funderat på att flytta då vi tycker att hyran är för hög där vi nu bor. Hyran i vår nya lägenhet skiljer det bara en ynka tusenlapp men det får det vara värt! Vi minskar 10kvm i storlek från en trea till en tvåa vilket vi tycker är helt okej, bäbisen behöver inte ett eget rum på en gång plus att vi har ett väldigt avlångt vardagsrum som skulle kunna delas i två om det så behövs. Däremot så bor vi i ett litet parhus om man nu kan kalla det så, med fyra lägenheter. Vår ligger på bottenvåningen med egen ingång och en liten tvättstuga i lägenheten!!
Förstå vad skönt när man ska få smått att slippa boka tvätt-tid och springa i trappor. Dessutom har vi en mysig uteplats precis utanför köksfönstret. Alice kan äntligen få bli utekatt och Chico kommer älska att få lite gräsmatta utanför ytterdörren!

Det känns faktiskt hur bra som helst, till råga på allt rinner stångån ca. 10 meter från vårt hus så Mattias är lycklig över fiskemöjligheterna =) Själv är jag mest nöjd över att veta att ån rinner så nära husknuten, det känns jättemysigt!

För er som vet var det är så kommer vi bosätta oss på turistgårdens område, dock inte i själva turistgården.
Tidigast den 1:a April och senast den 1:a Maj. Skönt för min del om det blir så tidigt som möjligt så man åtminstone kan orka packa lite och inte bara gaffla på alla andra hur man vill att det ska göras ;)

Näe, nu ska jag hoppa i säng så jag tar mig upp för utsläpp imorgon sen blir det vattengympa med mamma i nya bikinin, det ni! Nån som ska haka på?

Kramar på er!

Världens bästa sambo!

Han bor jag med!!!
Igårkväll blev en riktigt tråkig kväll då jag mådde jättedåligt både fysiskt och psykiskt.
Det kändes ungefär som om jag skulle kunna lägga mig på sängen och bara toktjuta, skrika, sparka och vara vansinnig i flera timmar, utan någon som helst anledning! Trött i kroppen efter en ovanlig jobbvecka plus en blixtvisit till stockholm, än en gång vet man inte hur mycket man klarar av och inte!

Hur som helst så är det otacksamt att vara sambo till en gravid och gnällig flickvän som inte har nån aning om varför hon är gnällig så min karl tog med mig ut på promenad med hunden och tittade på stjärnorna.
Mattias han kan en hel del om dehär med rymden och allt vad det innebär så han kan peka ut de flesta stjärnbilder som kunde ses, sånna som jag aldrig har lagt märke till förrut!
Det var alldeles lagom kallt och helt stjärnklart, kanske lite för mycket ljus från backen men det gick bra när vi traskade mot nsk och de översnöade fotbollsplanerna!
Inte visste jag att jag behövde få titta lite på stjärnorna!? Tack hjärtat för att du förstår som ingen annan!

Dags för lite bilder, jag är ju så dålig på det nu för tiden!



1. Alice tar och bekantar sig med lilla ankungen =)
2. En viss tjej har jamat och varit enormt olycklig och velat ut på balkongen mer än vanligt,där låg ju hennes boll!
3. Chico är så vacker i vintersolen!
4. Mina fina killar myser i soffan!
5. Mamma kom förbi på middag igår, hon hade med sig fina tulpaner!
6. Det hänger lite istappar från vårt balkongtak!
7. Mattias fixar kaffe i vanlig ordning!
8. Chico kan ligga såhär hela dagarna om han fick, men matte fryser så mycket då!
9. Trött jenny i soffan
10. På promenad med husse!

På återskrivande mina vänner!

v. 20

Något i förskott och klockan är ju efter 00.00 så ja, nu är vi i v. 20! =)
"140 dagar har gått och 140 återstår" man skulle onekligen kunna säga att jag har lika mycket kvar nu och går det i denna rasande fart så kommer jag inte ens hinna nysa innan jag har en bebis på magen istället för i magen!

Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.
Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.



Imorgon (Läs: Idag, fredag) är det tänkt att vi ska åka till sthlm. Undra just om det blir någon tripp om det snöar såhär då har vi minst två chaufförer som kommer vägra i sten.
Det vore iallafall skoj att komma iväg då det är releasefest för barcas nya vinyl vilket innebär att brorsan ska spela sin låt och jag får vara med och köra, vore hemskt skoj.

Har för övrigt jobbat fyra dagar denna vecka. Har inte jobbat sedan jag började plugga i augusti och ännu mindre jobbat sedan jag blev gravid. Jösses vad man inte ALLS känner sin kropp längre. Helt slut har jag varit idag så ögonen har fallit ihop vare sig jag har velat eller inte sen hjälper vädret inte till på något sätt heller kan jag lova!
Men faktum kvarstår att man inte alls känner sin kropp, undra just om jag kommer hinna göra det innan hela denhär karusellen är över? Man har ingen aning om hur mycket man orkar, blir trött så mycket fortare, blir anfådd så mycket fortare, blir irriterad så mycket fortare och alla dessa saker leder ju till att man blir ännu mera irriterad, tala om ond cirkel!
Har för övrigt haft två något actionfyllda senaste arbetsdagar då gårdagen fick ägnas lite tid åt att plocka in gårdens hästar som sprang glatt ute på bergavägen, ni ska veta hur lätt det är för dom att skutta ut nu med all denna snö och inte kommer det bli svårare! Sedan idag på hemvägen från fritids blev vi påkörda av en tjej som inte fick stopp bakom oss, men det är väl därför man är ute i trafiken nu va? För att få en adrenalinkick!

Häromdan fick min mamma hem kläder hon beställt, bland annat en liten body till ankungen!
(Eller marsfågeln som brorsan säger då han tycker det både ser ut som en anka och en alien på bilderna från UL)
Nog för att vi fått hem mammakläder och babysit-ers och tittat på massa bäbiskläder så blev det nog inte riktigt riktigt förrän jag höll i den första bodyn, av någon anledning? Tänk att jag snart ska hålla i nåt så litet som faktiskt jag och min älskade sambo har skapat!? Det är så overkligt så det går inte att beskriva, men helt underbart!!

Nä kära vänner, jag ska nog ta och gå och sova, eller snarare lägga mig på soffan i mattias knä och somna medans han tittar på tv, det brukar vara bästa sömnpillret i världen!

Ta hand om er vänner!


Så ni blir nöjda =)





På bild nummer två förstår ni arbetsnamnet ankungen! =)

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 2 feb 2010.
Din graviditet startade Lör 19 sep 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 3 okt 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 137 av 280. (48,9%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 3 fulla dagar (v19+3).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 25 jun 2010
Du har 143 dagar kvar till beräknad förlossning.


Ultraljudet är nu gjort!

Det var en enormt häftig upplevelsen men både jag och Mattias var något nervösa när vi rullade mot sjukhuset!

Har man inte varit gravid någon gång kan man nog inte ana alla idiotiska idéer som flyger genom skallen på en över vad som kan eventuellt vara fel och finns det egentligen någon bäbis där inne?! Jag kanske bara har varit helt vansinnigt dålig i magen hur länge som helst så jag har fått förstoppning? Ja, vansinnigt är bara förnamnet!

När jag satt där i väntrummet så var jag lika nervös som då jag ska göra ett lite större uppträdande, samma pirr i kroppen men jag försökte döda det med en helt meningslös tidning som jag bara bläddrade igenom utan att se eller minnas en enda sak.

Till saken hör att jag har varit så nojig de senaste dagarna för vi fick sånna rejäla sparkar som livstecken när de första sparkarna kom, sen var det mer eller mindre tyst där inne i över en vecka och gissa hur mycket man hinner oroa sig då!!?

Hur som helst så sa barnmorskan att "nu ska jag titta runt här lite sen kommer jag prata med er för jag måste först få se hur allt ser ut" Mattias och jag lär ska ha sett ut som två småungar på julafton som är påväg att få öppna den största juklappen, helt tysta med förväntan i ögonen och ett fånigt leende på läpparna.
Hon började kika precis under min navel och man såg ingenting på skärmen, sedan kom hon till högersidan och vipps så såg man en hel bäbis! Jag blev full i skratt för precis där hon drog med den lilla kameran så har jag så  ont varje morgon när jag vaknar och jag har undrat om hela ungen ligger bara där? Jo, självklart gjorde den det nu när vi skulle kika på den och allt, med benen i kors rakt upp mot min bröstkorg.

Hon började med att berätta om huvudet, visade var hjärnan var och pratade om måtten sedan var det hjärtats tur, helt otroligt hur man kan zooma in på ett sånt litet hjärta så man ser klaffarna och hela köret, och oj så fort det slog! Hon zoomade in på fötter och händer så vi såg alla fingrar och tår men såklart ville den lille inte alls visa sitt ansikte så det fick vi kika på snett bakifrån!
Men någon blygis blir det aldrig med oss två som föräldrar, inte en chans! Men däremot en tjurig liten rackare, det skulle inte förvåna mig alls =) Dessutom var det inte en lugn stund där inne, ett evigt snurrande och boxande!

När vi sedan skulle få våra bilder fick vi köpa alla eller välja vilken/vilka av tre vi ville ha, vi ville ha alla bilder!
Däremot ser det på en av bilderna ut som bäbisen har en näbb då den är tagen snett från sidan så käkbenet är det som syns tydligast, så nu är det nya arbetsnamnet ankungen till pappas stora förtjusning =)

Hon konstaterade att jag nu var i v. 19 och inte 18 som vi trott, vi blev helt enkelt snuvade på en vecka!
Nu har vi BF den 25:e Juni, med andra ord på midsommarafton!
Men om jag får gissa lär jag nog gå över tiden till den 1:a Juli som min barnmorska trodde från början, skulle inte förvåna mig =)

Viss skillnad på v. 10 och v. 19 va?

V. 19
Nu är du halvvägs! Toppen av livmodern når nu naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är cirka 15 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

Näe, nu ska jag ta och dimpa ner med min kära sambo i soffan, imorgon blir det jobb igen!

Ta hand om er och jag lovar att scanna in ultraljudsbilderna så ni får se!



RSS 2.0